Skip to main content

Πορεία για τη Μακεδονία: Συνθήματα έξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ (vid)

Τα άτομα κινήθηκαν επί της Τσιμισκή, κατευθυνόμενοι προς την οδό Αριστοτέλους με πρόθεση να διαμαρτυρηθούν κάτω από τα γραφεία των κομμάτων.

Πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποιούν τα άτομα που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Τα άτομα ξεκίνησαν από το δημαρχείο και κινήθηκαν επί της Τσιμισκή, κατευθυνόμενοι προς την οδό Αριστοτέλους με πρόθεση να διαμαρτυρηθούν κάτω από τα γραφεία των κομμάτων.

Στη συμβολή Τσιμισκή και Δ. Γούναρη υπήρξε ένταση με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί συμπλοκή.

Στη συνέχεια σταμάτησαν για λίγα λεπτά κάτω από το προξενείο της ΠΓΔΜ και φώναξαν συνθήματα κατά της γειτονικής χώρας και των πολιτών της.

Έπειτα έφτασαν στην Αριστοτέλους, όπου έκαναν στάση κάτω από τα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί, φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά των κομμάτων και των στελεχών τους, ζητώντας την παραίτησή τους. Ακόμη, κατέβασαν και έκαψαν ένα πανό του αντιεξουσιαστικού χώρου που ήταν αναρτημένο στο άγαλμα Βενιζέλου. 

Ύστερα συνέχισαν την πορεία τους επί των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και Νίκης.