Skip to main content

Πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (vid)

Πορείες, από εξωκοινοβουλευτική αριστερά - αντιεξουσιαστές και μέλη του ΠΑΜΕ, πραγματοποιούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή πραγματοποιούν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με πανό και συνθήματα οι διαδηλωτές τάσσονται κατά της κυβέρνησης και του πολυνομοσχεδίου προτάσσοντας την ανάγκη για διαφύλαξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Μεταξύ άλλων ζητούν να προστατευθεί η απεργία και οι συλλογικές συμβάσεις και να μην περάσει το «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων και των σωματείων τους.



Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα.

Την ίδια ώρα, πορεία πραγματοποιούν και μέλη του ΠΑΜΕ, που είχαν συγκεντρωθεί αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου, ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή.



Τα μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου με πανό και συνθήματα φωνάζουν «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα».

Σημειώνεται πως σήμερα ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Επενδύω στην Ελλάδα», στο οποίο εντάσσονται και οι διατάξεις του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες διαμαρτυρίες πραγματοποίησαν το πρωί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.