Skip to main content

Νεκρός από πνιγμό ο Θεσσαλονικιός κλινικάρχης Κώστας Στασινόπουλος

Η σορός του κλινικάρχη Κωνσταντίνου Στασινόπουλου ανασύρθηκε σήμερα το μεσημέρι από την παραλία της Αρωγής του νομού Ροδόπης.

Στον ιατρό και κλινικάρχη Κωνσταντίνο Στασινόπουλο ανήκει η σορός του άνδρα που ανασύρθηκε σήμερα το μεσημέρι από την παραλία της Αρωγής του νομού Ροδόπης (δείτε εδώ).

Λιμενικό και ναυαγοσώστες δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τον 81χρονο άνδρα. Ο Κ. Στασινόπουλος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Στασινόπουλο

Ο Κων/νος Στασινόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938, γιος του Γεωργίου και της Αγλαΐας Στασινοπούλου. Το 1954 είχε τελειώσει το Εξατάξιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και ξεκινούσε την Ιατρική, σε ηλικία 16 ετών. Για έξι χρόνια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. όπου πήρε ολόκληρη την ειδικότητα της Παθολογίας και της Νευρολογίας – Ψυχιατρικής τις οποίες εξάσκησε στην διάρκεια του Αγροτικού Ιατρείου και σε διάφορα άλλα Νοσοκομεία.

Το 1967 παντρεύτηκε την Ελένη Χριστίδη με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Αγλαΐα και τον Γιώργο.

Το 1968 ξεκίνησε να χτίζει την πρώτη Ψυχιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη, την Αγία Μαρίνα, η οποία λειτούργησε το 1970. Στην πορεία αρχίζουν οι επεκτάσεις της Κλινικής και παράλληλα χτίζεται το 1975 και ξεκινά να λειτουργεί η δεύτερη Κλινική, Άγιος Γεώργιος, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Το 1999 λειτούργησε η τρίτη Νευροψυχιατρική Κλινική στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, Άγιος Αντώνιος, της οποίας η επέκταση ολοκληρώθηκε το 2006.

Επίσης, το 1999 ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κομοτηνή η πρώτη, στην Ελλάδα, Μονάδα Αποκαταστάσεως και Αποθεραπείας Κλειστής Νοσηλείας, Άγιος Γεώργιος, που αφορά την μετανοσοκομειακή νοσηλεία ατόμων, τα οποία υπέστησαν διάφορες κινητικές βλάβες και αργότερα την κλινική Αγ. Μαρίνα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 18:00 στην Αγία Σοφία.