Skip to main content

Πορτογαλία: Οι αρχές συνιστούν τον εμβολιασμό των εφήβων άνω των 12 ετών

Οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας συνιστούν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού όλων των εφήβων άνω των 12 ετών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας συνέστησαν σήμερα τον «γενικό» εμβολιασμό κατά της covid-19 όλων των παιδιών και των εφήβων άνω των 12 ετών, κάτι που επιθυμούσε η κυβέρνηση της χώρας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

«Η Γενική Διεύθυνση Υγείας συνιστά τον εμβολιασμό όλων των εφήβων 12 με 15 ετών», ανέφερε η υπεύθυνη της υπηρεσίας Γκράσα Φρέιτας, επισημαίνοντας ότι η εμβολιαστική εκστρατεία θα πρέπει να ξεκινήσει από τους εφήβους άνω των 16 ετών και όσα παιδιά 12 με 15 ετών πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να εμβολιάσει κατά της covid-19 τους εφήβους 12 με 17 ετών προκειμένου η επόμενη σχολική χρονιά να κυλήσει «χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διακοπής», όμως είχε προσθέσει ότι αναμένει «την τελική απόφαση» των υγειονομικών αρχών.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πέτυχε τον στόχο της να έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 στο 70% του πληθυσμού της, που ανέρχεται περίπου σε 10 εκατομμύρια.

Μεταξύ των ατόμων άνω των 16 ετών το 82% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 75% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πορτογαλικό υπουργείο Υγείας.