Skip to main content

Πορτογαλία: Κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο - Αποβίβαση στη Λισαβόνα

Οι πρώτοι επιβάτες, που βρέθηκαν αρνητικοί, άρχισαν να αποβιβάζονται τα ξημερώματα σήμερα και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας

Περίπου 3.000 επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου, στην πλειονότητά τους Γερμανοί, αποβιβάστηκαν σήμερα στη Λισαβόνα, αντί να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τα Κανάρια Νησιά, καθώς εντοπίστηκαν μεταξύ τους πολλά κρούσματα της Covid-19.

Οι πρώτοι επιβάτες, που βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ, άρχισαν να αποβιβάζονται τα ξημερώματα σήμερα και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας για να επιστρέψουν στις χώρες τους, ανέφερε ο Ντιόγκιο Βιεϊρά Μπράνκο, ο επικεφαλής της λιμενικής αρχής της πρωτεύουσας.

Η επιχείρηση εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου AIDAnova αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα το απόγευμα.

Το πλοίο, που αγκυροβόλησε την Τετάρτη στη Λισαβόνα, προερχόμενο από τη Λα Κορούνια, στη βορειοδυτική Ισπανία, μετέφερε 2.844 επιβάτες και 1.353 μέλη πληρώματος. Με βάση το πρόγραμμά του, θα συνέχιζε για τη Μαδέρα και κατόπιν για τα Κανάρια Νησιά. Όμως αφού εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, η εταιρεία AIDA Cruises αποφάσισε να διακόψει την κρουαζιέρα, ώστε «να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών και του πληρώματος».

Συνολικά, 68 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 και οι 60 από αυτούς ήταν μέλη του πληρώματος.

«Προσπάθησαν να βρουν αντικαταστάτες για τα μέλη του πληρώματος και δεν βρήκαν. Επομένως, δεν είχαμε καμία πιθανότητα να αποπλεύσουμε», είπε μια επιβάτιδα, η Ούλα Λινγκνάου.

Όσοι βρέθηκαν θετικοί είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα και μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της πόλης.

Όλοι οι επιβάτες άνω των 12 ετών και το πλήρωμα ήταν εμβολιασμένοι και είχαν υποβληθεί δύο φορές σε τεστ πριν από την επιβίβασή τους στο κρουαζιερόπλοιο, διευκρίνισε η εταιρεία.