Skip to main content

Πώς δίνονται τα επιχειρήματα σε Τούρκους να μιλούν για το Καστελόριζο

Το πρόβλημα δεν είναι πού βρίσκεται το Καστελόριζο, αλλά ότι δίνονται επιχειρήματα στους Τούρκους να λένει ότι και στελέχη της κυβέρνησης

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Τσιρώνης, αποδίδει τις αντιδράσεις σε "πολιτική παράκρουση" και "άγνοια πατριδογνωσίας". Είχε δηλώσει: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Δεν κατάλαβε τίποτε. Το πρόβλημα δεν είναι πού βρίσκεται το Καστελόριζο. Το ξέρουμε, δεν περιμένουμε από τον Τσιρώνη να μας το μάθει. Το πρόβλημα είναι ότι το εν λόγω εκλεκτό στέλεχος της κυβέρνησης, δίνει επιχειρήματα στους Τούρκους, οι οποίοι από τον Νταβούτογλου μέχρι τον Τσαβούσογλου, λένε ακριβώς τα ίδια με τον Τσιρώνη. Υπάρχει άραγε κάποιος δίπλα του, με πολιτική αντίληψη, να του εξηγήσει;

Απαντά η Εύα Καϊλή στον Τσιρώνη: «Να σιωπήσουν οι αμόρφωτοι & ανιστόρητοι. Ο Τσίπρας εκθέτει τους Έλληνες στις τουρκικές διεκδικήσεις - Τούρκοι ζητούν διάκριση μεταξύ Αιγαίου & Α. Μεσογείου, να απομονωθεί η Μεγίστη από άλλα Ελληνικά νησιά για την ΑΟΖ που αμφισβητούν».

Μετά και τις νέες αποκαλύψεις του "Ελεύθερου Τύπου" για τις πολυάριθμες προσγειώσεις τους τελευταίους μήνες, αεροσκαφών που ανήκουν στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Καβάλας, καμιά εξήγηση από την κυβέρνηση. Αν όλα είναι καθαρά, γιατί να μη προβεί σε διευκρινίσεις;

Έχει γίνει η ελληνική γλώσσα μπάχαλο, με τους απαίδευτους δήθεν αρμόδιους, που υπηρετούν την Παιδεία επί χρόνια. Ο δημοσιογράφος επιχειρώντας να εξεύρει όρο για την θέση πρεσβευτή που καταλαμβάνει γυναίκα, την αποκαλεί… πρεσβεύτρια! Κανείς δεν του έμαθε στο σχολείο, ότι αποκαλείται πρέσβειρα. Δεν φταίει ο συνάδελφος. Βρείτε τους υπεύθυνους στους υπουργίσκους του α-Παιδείας.

Με τα θέματα της εργασίας και της δίκαιης ανάπτυξης να αποτελούν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, από τις λίγες που μπορεί ακόμη να ανεμίζει, η καταγγελία ότι είναι συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ η συντάκτρια της ανεκδιήγητης επιστολής που στάλθηκε σε εργαζόμενους του My Market, προβληματίζει τους ιδεολόγους Αριστερούς, με ποιους έμπλεξαν.

Πρόκειται για την κυρία, που είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή… έχουν δουλειά. Μάλιστα, απάντησε εκ των προτέρων σε όσους θα γκρίνιαζαν επειδή παίρνουν 300 ευρώ, καθώς, όπως είπε, «πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 ευρώ θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)».

Το τουρκόψυχο "Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ - DEB)", αποφάσισε να κατέλθει στις επικείμενες ευρωεκλογές. Το κόμμα θεωρείται συνέχεια της πολιτικής του Αχμέτ Σαδίκ. Πρόκειται για κόμμα ακροδεξιό που έχει κατηγορηθεί για σχέσεις και με τους "Γκρίζους Λύκους". Το 2014, όταν πάλι κατέβηκε αυτόνομο στις Ευρωεκλογές, είχε διακηρύξει:

«Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές για να δώσουμε ένα μήνυμα για τη νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοούν τις προσδοκίες της, που κλείνουν τα μάτια στα δίκαια αιτήματά της, τα οποία παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία».