Skip to main content

Πώς έγινε η χθεσινή κινηματογραφική καταδίωξη από τις Σέρρες μέχρι τη Θεσσαλονίκη

Πάνω σε μοτοσυκλέτα, δύο μπάρες σταθμών διοδίων, έναν τοίχο και όχημα της αστυνομίας προσέκρουσε το όχημα που επέβαιναν δύο Σύροι χθες το απόγευμα.

Ανακοίνωση για τη χθεσινή κινηματογραφική καταδίωξη από τις Σέρρες μέχρι τη Θεσσαλονίκη εξέδωσε σήμερα η αστυνομία.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Απίστευτη καταδίωξη οχήματος - Εμβόλισε μηχανή της ΔΙΑΣ, έσπασε μπάρες διοδίων

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χθες το απόγευμα στις Σέρρες, σε αστυνομικό έλεγχο που επιχείρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο όχημα που επέβαιναν οι δύο Σύροι, ηλικίας 23 και 30 ετών, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε σε μοτοσυκλέτα των αστυνομικών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός.

Στη συνέχεια, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, προσπάθησαν να διαφύγουν προς την περιοχή της Θεσσαλονίκης ακολουθούμενοι από αστυνομικούς των Σερρών, ενώ στη διαδρομή έσπασαν τις μπάρες δύο σταθμών διοδίων.

Σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, το όχημά τους εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο. Στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη, προσέκρουσαν εκ νέου σε όχημα αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που είχαν προστρέξει, χωρίς όμως να καταφέρουν να διαφύγουν, καθώς ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δύο αλλοδαποί μετέφεραν με το εν λόγω όχημα και αποβίβασαν στις Σέρρες, 5 Ιρακινοί μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε περιοχή των Σερρών.

Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 100 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.