Skip to main content

Πώς έκλεισε το μέτωπο ...Ρέππα - Παπακωνσταντίνου

Από το υπουργείο Οικονομικών διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι ποτέ και κανένας από το οικονομικό επιτελείο δεν έκανε την περίφημη πλέον διαρροή σχετικά με την πώληση των μπλε λεωφορείων σε ιδιώτες.
Από το υπουργείο Οικονομικών διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι ποτέ και κανένας από το οικονομικό επιτελείο δεν έκανε την περίφημη πλέον διαρροή σχετικά με την πώληση των μπλε λεωφορείων σε ιδιώτες.

Πρόκειται ως γνωστόν για την πληροφορία που προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Μεταφορών του κ.Δ.Ρέππα. Και φαίνεται ότι έφτανε μια κατ’ ιδίαν ανταλλαγή εξηγήσεων του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον κ. Ρέππα και τανάπαλιν, για να μπει ένα τέλος - τουλάχιστον κατά τα φαινόμενα - στη μεταξύ τους διαμάχη, που αργά αλλά σταθερά εξελίσσονταν τα τελευταία 24ωρα σε κανονική, μετωπική, σύγκρουση. Οι δύο υπουργοί, μάλιστα, υπενθύμιζαν χθες, μέσω κύκλων τους, ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις τους ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να υπενθυμίζει με νόημα ότι σε ένα από τα τελευταία υπουργικά συμβούλια, όταν δέχθηκε τα πυρά σχεδόν του συνόλου των μελών της κυβέρνησης, ο κ. Ρέππας ήταν ο μοναδικός ο οποίος «του στάθηκε». Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι η μεταξύ τους διένεξη περνά σε ύφεση, γεγονός το οποίο έσπευσε να επιβεβαιώσει και ο υπουργός Μεταφορών χθες, με τον δικό του τρόπο.

Γεγονός αποτελεί ότι και οι δύο επέλεξαν για το κοινό καλό να σταματήσουν εδώ τη σύγκρουση, από την οποία στο τέλος χαμένοι θα έβγαιναν αμφότεροι. Και σε κρίσιμες περιόδους, όπως αυτή που διανύεται τώρα, τέτοια μέτωπα δεν βγαίνουν σε καλό κανενός.