Skip to main content

Twitter: O Έλον Μασκ εξόργισε τους Τούρκους γιατί έγραψε Κωνσταντινούπολη και όχι Istanbul

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter με τον Βυζαντινό στρατιώτη - Η σημείωση στο κάτω μέρος της εικόνας που πυροδότησε τις εντάσεις στα σχόλια

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης ήταν το θέμα ενός χιουμοριστικό tweet που δημοσίευσε πριν από λίγες ώρες ο Έλον Μασκ, αναφερόμενος στον θρύλο της Κερκόπορτας.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία με την φιγούρα του «stickman» στην οποία απεικονίζεται ως ένας Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, που ξυπνάει στον ύπνο και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη του κίρκου (Κερκόπορτα), από την οποία εισήλθαν και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη οι Γενίτσαροι τον Μάιο του 1453.

Η ανάρτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους Τούρκους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που σκοπεύει να εξαγοράσει έναντι του ποσού των 44 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, έγινε ένας μικρός χαμός από τους Τούρκους χρήστες στα σχόλια κάτω από το tweet, καθώς αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη... Κωνσταντινούπολη και όχι Instanbul