Skip to main content

Πώς γιόρτασε τα 93α γενέθλιά της η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926, ωστόσο οι επίσημοι εορτασμοί για τα γενέθλιά της διεξάγονται τον Ιούνιο.

Τα 93α γενέθλιά της γιόρτασε την Κυριακή η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η γηραιότερη μονάρχης του πλανήτη. Η Ελισάβετ παρακολούθησε τη θεία λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα για τους Καθολικούς στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Ουίνσδορ.

Η Ελισάβετ συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσά τους οι εγγονοί της πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι και η σύζυγός του Ουίλιαμ, η Κέιτ, στην Ακολουθία της Κυριακής του Πάσχα που τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Απούσα ήταν η σύζυγος του Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ, που είναι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης και περιμένει ανά πάσα στιγμή να γεννήσει τον πρώτο τους παιδί.

Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926, ωστόσο οι επίσημοι εορτασμοί για τα γενέθλιά της διεξάγονται τον Ιούνιο και κορυφώνονται με μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στην οποία συμμετέχουν και ιππείς.