Skip to main content

Χριστουγεννιάτικη λάμψη στην Αθήνα με χρήματα ιδιώτη

Από τη στιγμή που ελέγχει σχεδόν όλα τα κεντρικά ξενοδοχεία γύρω από το Σύνταγμα, δεν μπορούσε να αφήσει την πλατεία στα ...σκοτάδια, τέτοιες μέρες.

Μερικές φορές, η ιστορία «γράφεται» με έναν μάλλον περίεργο τρόπο, ακόμα και στις πιο μικρές εκφάνσεις της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Μπροστά στον κίνδυνο να μην στολιστεί καθόλου φέτος η πλατεία Συντάγματος για τις Γιορτές των Χριστουγέννων ή να στολισθεί πολύ φτωχικά, η οικογένεια Λασκαρίδη πήρε τη μεγάλη απόφαση: Έδωσε περίπου 250.000 ευρώ στον δήμο Αθηναίων και έστω και καθυστερημένα συνέβαλε στο να στηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της πόλης.

Εννοείται ότι η πλευρά Λασκαρίδη είχε τους δικούς της λόγους για να το κάνει. Από τη στιγμή που ελέγχει σχεδόν όλα τα κεντρικά ξενοδοχεία γύρω από το Σύνταγμα, δεν μπορούσε να αφήσει την πλατεία στα ...σκοτάδια, τέτοιες μέρες. Γι αυτό κι ανέλαβε δράση. Ως γνωστόν, στο χαρτοφυλάκιο της ανήκουν το «Μεγάλη Βρετανία», το "King George", τώρα τελευταία απέκτησε τον έλεγχο του ακινήτου όπου παλιότερα στεγάζονταν η Αγροτική Τράπεζα και συνεχίζει.

Στο μεταξύ προσεχώς, «βγαίνει» προς πώληση και ο παλιός «Αστέρας» της πλατείας Συντάγματος. Εκεί όπου σήμερα στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών. Και μαντέψτε ποιοι ετοιμάζονται να δηλώσουν παρόν (και) σ' αυτόν τον διαγωνισμό: Η οικογένεια Λασκαρίδη.

Τέλος, μια και λόγος για τα ξενοδοχεία του κέντρου, να σας ενημερώσουμε ότι μπήκαν στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για τη νέα μακροχρόνια μίσθωση του πρώην «Εσπέρια». Μεταξύ των ενδιαφερομένων, η Hyatt και η Hard Rock (που δεν έχει καθόλου παρουσία στη χώρα μας, αλλά εξασφάλισε την πρώτη άδεια καζίνο στην Κύπρο).