Skip to main content

Με χώμα και κοπριά κάλυψε τα ίχνη της δολοφονίας Γραικού ο έμπορος

Μετά την αποκάλυψη του αυτοκινήτου του άτυχου κτηνοτρόφου, ο έμπορος κρεάτων υπέδειξε στην αστυνομία που είχε θάψει το θύμα.

Άγνωστος παραμένει ακόμα ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε ο 59χρονος κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός από το Ωραιόκαστρο, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε χθες θαμμένο σε κτηνοτροφική μονάδα στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης του επιχειρηματία, η οποία από το 2016 απασχολεί το πανελλήνιο, παρουσίασε σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ασφαλείας, υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος. Σύμφωνα με κ.Ζησιμόπουλο οι έρευνες δεν σταμάτησαν καμία στιγμή από την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνισή του 59χρονου.



Όπως είπε ο κ. Ζησιμόπουλος, στον κύκλο των υπόπτων ήταν και ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών ήταν και το συγκεκριμένο σημείο, όπου εντοπίστηκε θαμμένο το θύμα και το αυτοκίνητό του.



Ο 46χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, αρχικά αντέδρασε στις έρευνες πίσω από την κτηνοτροφική μονάδα του. Ωστόσο, όταν του αναφέρθηκε ότι ο χώρος ήταν εκτός ιδιοκτησίας του, σταμάτησε. Κατά τη διάρκεια των εκσκαφών με την βοήθεια καθηγητών του ΑΠΘ, αρχικά εντοπίστηκε το σημείο με ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια άρχισε η εκσκαφή, όπου βρέθηκε το όχημα σε βάθος 2 μέτρων.

Ο δράστης, όπως ανέφερε ο κ. Ζησιμόπουλος, αφού άνοιξε μια τρύπα με το μηχάνημα, έριξε το αυτοκίνητο, το αναποδογύρισε με τον ουρανό προς το έδαφος και στη συνέχεια έριξε χώμα και μεγάλο όγκο από ακαθαρσίες.



Όταν είδε την εξέλιξη των ερευνών και την αποκάλυψη του θαμμένου οχήματος, ο 46χρονος δράστης και αφού είχε προσαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο, ομολόγησε ότι «αυτός το έκανε», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.



Περιορίστηκε μόνο να υποδείξει στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο είχε θάψει τον 59χρονο κτηνοτρόφο, με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές. «Μας υπέδειξε μετά την έρευνα που έγινε, μετά την εκσκαφή το σημείο, όπου είχε θάψει το θύμα», τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ασφαλείας, σύμφωνα με τον οποίο ο δράστης δεν χρησιμοποίησε κάποιο αντικείμενο στη δολοφονία του άτυχου κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου προσώπου στην υπόθεση δολοφονίας του κτηνοτρόφου.



Εξήγησε ότι ο τρόπος της δολοφονίας θα προκύψει από την απολογία του δράστη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπου θα οδηγηθεί σήμερα.

Ο κ.Ζησιμόπουλος ανέφερε ότι το βράδυ της εξαφάνισης, πρώτα έφυγε από τα σφαγεία, ο δράστης και μετά το θύμα. Στη συνέχεια ο 59χρονος πήγε στον στάβλο του 46χρονου και εκεί οι δύο άντρες συναντήθηκαν και διαπληκτίστηκαν. Το θύμα, όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής, είχε πουλήσει στον δράστη κάποια από τα ζώα της μονάδας του, λόγω εμπορικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζησιμόπουλο όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε πολλά σημεία σε όλη τη χώρα.