Skip to main content

Η πανδημία του κορωνοϊού ρίχνει βαριά σκιά στο Μαξίμου

Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί συνεχώς νέα μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν συνεχώς την ήδη πολύ κακή κατάσταση της οικονομίας

Αργά αλλά σταθερά, η πολιτική και κοινωνική ζωή στα εγχώρια κέντρα εξουσίας προσπαθεί να επανέλθει σε μια κανονικότητα. Εστω και στη σκιά της εν εξελίξει ελληνο-τουρκικής κρίσης. Ωστόσο, όχι με επιτυχία πάντα και σίγουρα με προβλήματα, που αρκετές φορές δεν αντιμετωπίζονται.

Ακόμα και σε επίπεδο Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο, ενώ κρίνει την έως τώρα παρουσία της κυβέρνησης επιτυχημένη (όπως προκύπτει από τα γκάλοπ), εξακολουθεί να ζει με τον φόβο του αγνώστου, όπως, για παράδειγμα, η καταστροφή στην Εύβοια, αλλά κυρίως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, που όχι απλά εξελίσσεται, αλλά δυναμώνει.

Αυτός, για παράδειγμα, ήταν και ο λόγος που ενώ για την επέτειο του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ, ήταν πολλές οι προτάσεις που έγιναν στον πρωθυπουργό για τον εορτασμό της – μάλιστα, ένας στενός του συνεργάτης, του είπε να βγάλει ...διάγγελμα – τελικώς δεν έγινε τίποτα. Αν κι αυτή η επέτειος φαντάζει πλέον τόσο μακρινή. Για την ακρίβεια και για την ιστορία, ήταν ο κ. Μητσοτάκης που αποφάσισε τότε να μην γίνει τίποτα ιδιαίτερο. Και κάπως έτσι καταλήξαμε σε μια ανακοίνωση από το κυβερνών κόμμα και πέραν αυτού, τίποτα άλλο.

Γενικότερα, στην κυβέρνηση πλέον είναι έκδηλη η ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες. Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί συνεχώς νέα μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν συνεχώς την ήδη πολύ κακή κατάσταση της οικονομίας, προκαλώντας ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων και αντιδράσεις σε πολλούς θιγόμενους επιχειρηματίες. Και ούτω καθεξής.

Αν και κάποιοι προσπαθούν να επιστρέψουν όσο μπορούν στην παλιά τους καθημερινότητα. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, για παράδειγμα, άρχισε ξανά τα (ενδιαφέροντα, από πλευράς συμμετοχών) γεύματα στο δώμα της κεντρικής τράπεζας, αλλά και τις συναντήσεις στο γραφείο του, πριν φύγει για τις διακοπές του στη Σύρο. Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει πάντα το ενδεχόμενο ότι πρέπει να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για την φετινή ύφεση, προς το δυσμενέστερο.