Skip to main content

Πως λειτουργούσε το «παραδικαστικό Νο2»

Στα ίχνη ενός νέου μεγάλου κυκλώματος, που προς το παρόν δείχνει να κινείται στα όρια του παραδικαστικού κινούνται οι έρευνες της ΕΛΑΣ με τη συνδρομή της ΕΥΠ κι όχι μόνο.
Στα ίχνη ενός νέου μεγάλου κυκλώματος, που προς το παρόν δείχνει να κινείται στα όρια του παραδικαστικού, κινούνται οι έρευνες της ΕΛΑΣ με τη συνδρομή της ΕΥΠ κι όχι μόνο.

Από παρακολουθήσεις προσώπων, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κι όχι μόνο, κατά τους τελευταίους 13 μήνες έχει προκύψει η λειτουργία ενός «συστήματος», αποτελούμενο από μηχανικούς, δικαστές, δικηγόρους, εφοριακούς αλλά και πρόσωπα που εμπλέκονταν στο προηγούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, τα οποία λυμαίνονταν το χώρο των ακινήτων που βρίσκονταν ένα βήμα πριν την κατάσχεση από τις τράπεζες.

Οι εν λόγω πληροφορούνταν τις περιπτώσεις εκ των προτέρων, πλησίαζαν τους ιδιοκτήτες, τους διευκόλυναν χρηματικά, παίρνοντας την ιδιοκτησία του ακινήτου, «άδειαζαν» κατ’ αυτόν τον τρόπο τις τράπεζες, με ... ελεγχόμενες δικαστικές αποφάσεις και μετά στρέφονταν κατά των παλιών ιδιοκτητών, ζητώντας τους άλλα αντί άλλων.

Οι διωκτικές αρχές παρενέβησαν κι άρχισαν να ψάχνουν το κύκλωμα μετά από καταγγελίες τραπεζών, που έβλεπαν να χάνουν ακίνητα κατά τρόπο περίεργο. Κι έτσι φτάσαμε σε εφόδους σε σπίτια υπόπτων.