Skip to main content

Πώς μπορείς να φας σοκολάτα στην καραντίνα χωρίς να παχύνεις

Light και υγιεινές εναλλακτικές με κακάο, ώστε να μπορεί κάποιος να τρώει σοκολάτα στην καραντίνα, με τον πιο safe τρόπο.

Μπορούμε να απολαύσουμε σοκολάτα αποενοχοποιημένα την περίοδο της καραντίνας;

Η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου απαντά «ναι» και στη σελίδα της στο Instagram εξηγεί πώς μπορούμε να τρώμε σοκολάτα στην καραντίνα, με τον πιο safe τρόπο:

«Θα κατηγορηθώ για ιεροσυλία, αλλά θα παραδεχτώ πως μιλάμε για την ώρα της ανάγκης, της δίαιτας και του εγκλεισμού... Η σοκολάτα έχει βρεθεί πως επιδρά σημαντικά στη διάθεση και το κύριο συστατικό της που ευθύνεται είναι το κακάο. Αυτό το κακάο θα χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε πιο light και υγιεινές εναλλακτικές:

• Μους με γιαούρτι, κακάο και κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης
• Ζέστη η κρύα σοκολάτα, με νερό, κακάο, άπαχο γάλα και κάποιο γλυκαντικό
• Αβοκάντο με κακάο και μέλι (η κάποια άλλη γλυκαντική ουσία)
• Χουρμάδες αλεσμένοι με ξηρούς καρπούς και κακάο
• Μπανάνα με κακάο, μέλι και ταχίνι, όλα αλεσμένα σε αντικατάσταση της Μερέντας
• Αλεσμένα φουντούκια, κακάο και μέλι ή άλλη γλυκαντική ουσία
• Γιαούρτι με μπανάνα, κακάο και κάποιο γλυκαντικό
• Over night oats, δηλαδή γάλα αμυγδάλου (για να είναι πιο γλυκό), λίγο γιαούρτι, βρώμη, κακάο και κατά γνωστά κάποιο γλυκαντικό, από το βράδυ μέσα στο ψυγείο
• Καραμέλες χωρίς ζάχαρη (με σοκολάτα στη μέση)

«Οι αναλογίες αλλάζουν ανάλογα με το πόσο πικρή ή γλυκιά θέλουμε την τελική γεύση. Σε έρευνες που έγιναν φάνηκε πως η επίδραση της σοκολάτας σε επίπεδο διάθεσης γινόταν μόνο με την κλασική της μορφή. Αυτό όμως, σχετίζεται με τη συνήθεια και τα παιδικά (και όχι μόνο) βιώματά μας. Είναι ΟΚ να αναζητούμε την ευχαρίστηση μέσα σε αυτές τις ειδικές συνθήκες... και είναι ΟΚ να χαλάμε κάπου κάπου τη διατροφη μας... Επιείκεια προς τον εαυτό μας και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για εμάς», τονίζει η ειδικός.