Skip to main content

Πώς να χρησιμοποιήσουμε το YouTube Kids για ασφαλέστερο browsing

Οι επτά καλύτερες συμβουλές των ειδικών για τη χρήση του YouTube Kids από οικογένειες για ασφαλέστερη πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Το YouTube έφτιαξε το YouTube Kids για να δημιουργήσει μια ασφαλέστερη εκδοχή για τα παιδιά, μέσα από την οποία θα μπορούν να καλλιεργούν τα ενδιαφέροντά τους και να ικανοποιούν την περιέργειά τους, ενώ οι γονείς θα έχουν παράλληλα έλεγχο του περιεχομένου που υπάρχει διαθέσιμο στην εφαρμογή. Ξέρουμε ότι καμιά οικογένεια δεν είναι ίδια με την άλλη και ότι αυτό που αποτελεί ιδανικό περιεχόμενο για ένα παιδί 4 ετών, μπορεί να μην είναι ελκυστικό για ένα 10χρονο. Γι’ αυτό και το YouTube Kids προσφέρει στους γονείς έναν ειδικό συνδυασμό εργαλείων που τους βοηθά να το προσαρμόζουν στις ανάγκες τους.

Ακολουθούν τα 7 καλύτερα tips των ειδικών για τη χρήση του YouTube Kids από οικογένειες:

1) Βάλτε χρονόμετρο: Αναθέστε στην εφαρμογή το ρόλο του ‘κακού’, με ένα ενσωματωμένο χρονόμετρο το οποίο σας βοηθά να περιορίζετε το χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά στην οθόνη. Μόλις λήξει ο χρόνος η εφαρμογή ειδοποιεί τα παιδιά, ώστε να μην πρέπει να το κάνετε εσείς.

2) Δημιουργήστε προφίλ για κάθε παιδί: Οι γονείς μπορούν να δημιουργούν διαφορετικό προφίλ για καθένα από τα παιδιά τους. Κάθε προφίλ περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό «πακέτο» προτιμήσεων και συστάσεων. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν διαφορετική ρύθμιση περιεχομένου για κάθε προφίλ: προσχολικό (4 & κάτω), μικρότερο (5-7) και μεγαλύτερο (8-12), επιτρέποντας σε πολλά παιδιά να αξιοποιούν, ταυτόχρονα, με τον καλύτερο τρόπο, την εφαρμογή YouTube Kids.

3) Μπλοκάρισμα και Επισήμανση: Τα βίντεο που είναι διαθέσιμα στη συγκεκριμένη εφαρμογή κρίνονται βάσει ενός συνδυασμού από αλγοριθμικά φίλτρα, συνεισφορά χρηστών και ανθρώπινο έλεγχο. Όμως, όσο αυστηρά και αν έχουμε ρυθμίσει και δοκιμάσει τα συστήματά μας αυτά, κανένας αλγόριθμος δεν είναι τέλειος. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να βρει το παιδί σας στην εφαρμογή, περιεχόμενο που δεν θα θέλατε να βλέπει. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείτε να ειδοποιήσετε το YouTube, επισημαίνοντας με σημαία  το βίντεο. Χρησιμοποιούμε αυτές τις σημαίες για να βελτιώνουμε την εφαρμογή γενικά, για όλους. Οι γονείς μπορούν επίσης να μπλοκάρουν ένα βίντεο ή ένα κανάλι το οποίο δεν θέλουν να δει τα παιδιά τους στην εφαρμογή YouTube Kids app.

4) Περιεχόμενο Εγκεκριμένο από τους Γονείς: Επίσης, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μεμονωμένα βίντεο, κανάλια ή και ολόκληρες συλλογές καναλιών που επιθυμούν να είναι διαθέσιμα στα παιδιά τους. Η χρήση της υπηρεσίας αυτής απενεργοποιεί αυτόματα το search.

5) Συλλογές αξιόπιστων συνεργατών στο YouTube Kids: Η ομάδα του YouTube Kids προσφέρει συλλογές από αξιόπιστα κανάλια, όπως το Sesame Street και τους Ήρωες με Πιτζάμες, σε μια ποικιλία θεμάτων, από τέχνες και χειροτεχνίες και από μουσική και αθλητισμό, στη μάθηση και σε πάρα πολλά άλλα. Αυτό διευκολύνει τους γονείς να επιλέγουν μόνο τα κανάλια και τα θέματα στα οποία θέλουν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στις Ρυθμίσεις Προφίλ και να επιλέξετε ανάμεσα στις διαθέσιμες συλλογές,

6) Απενεργοποίηση του Search: Μπορείτε να περιορίσετε την εμπειρία του παιδιού σας σε μια πιο συγκεκριμένη σειρά από βίντεο, απενεργοποιώντας το Search. Έτσι, το παιδί σας δεν μπορεί πλέον να αναζητήσει διάφορα βίντεο,
καθώς περιορίζεται σε βίντεο που προέρχονται από συγκεκριμένο «πακέτο» καναλιών.

7) Δείτε το ξανά: Μείνετε ενημερωμένοι για αυτά που βλέπουν τα παιδιά σας. Τσεκάρετε απλώς τη σελίδα δείτε το ξανά και θα γνωρίζετε πάντα τι παρακολουθούσαν τα παιδιά σας και ποια καινούργια πεδία ενδιαφερόντων εξερευνούν. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τη σελίδα Δείτε το Ξανά, είτε διαγράφοντας το ιστορικό της είτε απενεργοποιώντας το search μέσα από τις ρυθμίσεις των γονέων.