Skip to main content

Πώς να δημιουργήσετε την καλοκαιρινή skincare ρουτίνα σας

Ποια είναι τα βήματα περιποίησης προκειμένου να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας λαμπερή και υγιή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η περιποίηση του προσώπου διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας και τις καιρικές συνθήκες. Τους θερμούς μήνες ο ήλιος, η υγρασία και η θάλασσα προκαλούν έντονη αφυδάτωση στην επιδερμίδα.

Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να ακολουθήσουν μια ρουτίνα περιποίησης προσώπου, ενώ δεν είναι πάντοτε σίγουρες για τη σωστή σειρά των βημάτων περιποίησης. Βέβαια, τα βήματα περιποίησης καθορίζονται από τον τύπο της επιδερμίδας και την ηλικία του ατόμου. Σε κάθε περίπτωση, η ενυδάτωση πρέπει να είναι το κλειδί για όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα!

Ακολουθώντας κάποια απλά βήματα, προσαρμοσμένα για όλες τις ηλικίες και τους τύπους επιδερμίδας, θα χαρίσετε στην επιδερμίδα σας λαμπερή και υγιή όψη.

Τα βήματα της καλοκαιρινής skincare ρουτίνας:

Βήμα 1ο: Ντεμακιγιάζ

Ξεκινήστε τη skincare ρουτίνα σας αφαιρώντας καλά το μακιγιάζ από την επιδερμίδα. Είναι πολύ βασικό, πριν τον καθαρισμό, να έχετε τηρήσει αυτό το βήμα, καθώς η μη αφαίρεση του μακιγιάζ επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Βήμα 2ο: Καθαρισμός

Ο καθαρισμός αποτελεί καθοριστικό βήμα της ρουτίνας περιποίησης του προσώπου. Ο σωστός καθαρισμός προσώπου πραγματοποιείται δυο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε το λαιμό και το ντεκολτέ. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας (κανονική, μικτή-λιπαρή, ευαίσθητη), επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου που να προσφέρει ενυδάτωση και να αφαιρεί αποτελεσματικά υπολείμματα και ρύπους.

Βήμα 3ο: Τονωτική λοσιόν

Η περιποίηση της επιδερμίδας περιλαμβάνει τονωτική λοσιόν ή τόνερ, ένα βήμα που παραλείπεται από τις περισσότερες γυναίκες. Όμως, λόγω των ευεργετικών συστατικών του θεωρείται απαραίτητο. Πρόκειται για μια λοσιόν που τονώνει, καθαρίζει και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. Τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει αίσθηση δροσιάς και άμεση ενυδάτωση.

Μπορείτε να δοκιμάσετε ως τονωτική λοσιόν κάποιο ανθόνερο, απαλό για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Βήμα 4ο: Ενυδατική κρέμα

H ενυδατική κρέμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα του καλοκαιριού! Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας, ελαφριάς ή πλούσιας υφής, είναι ικανή να προστατέψει την επιδερμίδα από τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Επίσης, σε περιόδους αυξημένης θερμοκρασίας, χαρίζει εντατική ενυδάτωση. Μπορείτε να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα σε μορφή gel, η οποία παρέχει την απόλυτη ενυδάτωση και είναι πολύ δροσερή για την επιδερμίδα. Εσείς που δεν θέλετε να περιοριστείτε σε λίγα βήματα, μπορείτε να εφαρμόσετε πριν την ενυδατική σας κρέμα, ένα serum βαθιάς ενυδάτωσης!

Βήμα 5ο: Αντηλιακό

Σίγουρα, αν έπρεπε να έχετε ένα προϊόν στο νεσεσέρ σας θα ήταν το αντηλιακό! Να φροντίζετε να φοράτε πάντα αντηλιακό και να το ανανεώνετε τακτικά. Οι ακτίνες του ηλίου μπορούν να φέρουν βλαβερές επιπτώσεις στην επιδερμίδα, η αντηλιακή κρέμα προστατεύει και προλαμβάνει την αφυδάτωση της επιδερμίδας. Γι’αυτό, λοιπόν, είναι το τελευταίο αλλά και το βασικότερο βήμα της καλοκαιρινής ρουτίνας περιποίησης του προσώπου.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι για να πετύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα από την καλοκαιρινή skincare ρουτίνα, πρέπει να καταναλώνετε επαρκή ποσότητα νερού, ώστε να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό. Εξάλλου, η ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα προς τα έξω!

 πηγή: vita4you