Skip to main content

Πώς να διοργανώσετε το πιο πετυχημένο εφηβικό πάρτι

Για να οργανωθεί ένα επικό πάρτι για εφήβους χρειάζεται σωστός και έξυπνος σχεδιασμός - Ένας οδηγός με όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψιν.

Φίλοι, πρώτα καρδιοχτύπια, διασκέδαση, ξεγνοιασιά! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εφηβικά πάρτι είναι αυτά που θυμόμαστε για πάντα. Αν το παιδί σας πέρασε πρόσφατα στην εφηβεία, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει κι εσείς να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες της ηλικίας. Το να διοργανώσετε ένα πάρτι για έφηβους μπορεί να ακούγεται πολύ αγχωτικό, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο εύκολο. Εδώ σας παρουσιάζεται ο απόλυτος οδηγός για το πιο πετυχημένο, αξέχαστο εφηβικό πάρτι!

Οργάνωση

Για να οργανωθεί ένα επικό πάρτι για εφήβους χρειάζεται σωστός και έξυπνος σχεδιασμός. Θα πρέπει να επιλέξετε έναν χώρο, ένα συναρπαστικό θέμα, μουσική, φαγητό, παιχνίδια και δραστηριότητες. Το πρώτο θέμα οργάνωσης του πάρτι που θα σας απασχολήσει είναι η τοποθεσία. Θυμηθείτε ότι πρόκειται για έφηβους, η ξεγνοιασιά της ηλικίας σε συνδυασμό με το ότι προσπαθούν ακόμα να συνηθίσουν το νέο τους σώμα τους κάνει επιρρεπή σε διάφορα «ατυχήματα». Θεωρήστε, λοιπόν, δεδομένα τα ψίχουλα στο πάτωμα, τους χυμένους χυμούς κ.λ.π. Άρα η ιδανική επιλογή είναι το πάρτι γίνει σε εξωτερικό χώρο ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα για το καθάρισμα μετά. Αν το πάρτι όμως γίνει σπίτι, μπορείτε να προφυλάξετε τον χώρο σας με μερικά απλά βήματα:

-Απομακρύνετε εύθραυστα αντικείμενα όπως βάζα και άλλα.

-Απομακρύνετε υφάσματα που δεν θέλετε να λερωθούν όπως χαλιά και τοποθετήστε πρόχειρα καλύμματα σε καναπέδες και πολυθρόνες.

-Χρησιμοποιήστε πλαστικά τραπεζομάντιλα, πιάτα και ποτήρια.

Θέματα για εφηβικό πάρτι

Ξεχάστε τις πριγκίπισσες του Disney και τους ήρωες της Marvel. Ο έφηβος σας είναι πια σε μια ηλικία που θέλει να δείξει την αυτονομία του και να είναι αποδεκτός στην παρέα του. Η καλύτερη επιλογή, λοιπόν, είναι να συζητήσετε μαζί του για το πως έχει φανταστεί το πάρτι του. Αν όμως χρειάζεται βοήθεια, εδώ σας έχουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για αυτή την ηλικία:

-Glow party
-Τικ Τοκ πάρτι
-Τα φιλαράκια
-Game night
-Πιτζάμα πάρτι
-Κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική σειρά
-Instagram πάρτι
-Πάρτι χρωμάτων
-Dance off πάρτι

Είδη πάρτι για εφήβους

Αφού επιλέξατε το θέμα ήρθε η ώρα για διακόσμηση και δημιουργία! Το να διαλέξετε ανάμεσα στα τόσα είδη πάρτι που υπάρχουν μπορεί να είναι δύσκολο και πάλι όμως συζητήστε με τον έφηβο σας για να περιορίσετε τις επιλογές. Για να πάρετε έμπνευση αυτά είναι τα είδη που προτιμούν περισσότερο οι έφηβοι στα πάρτι:

-Μπαλόνια – Από τις αψίδες μπαλονιών, τα μεταλλικά μπαλόνια μέχρι τα μπαλόνια με ήλιον και τα glow in the dark, τα μπαλόνια είναι η πιο σταθερή αξία για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό σκηνικό.
-Κανονάκια κομφετί.
-Μεταλλικές διακοσμητικές γιρλάντες και foil κουρτίνες. Είναι η τελευταία τάση διακόσμησης πάρτι και οι έφηβοι τρελαίνονται γιατί προσφέρει το απόλυτο background για τις πιο τέλειες φωτογραφίες.
-Χρωματιστά Pom Pom
-Glow βραχιολάκια, γυαλιά κολιέ κ.λ.π. που θα δώσουν το πιο μαγικό φως στο πάρτι.

(Μια μεγάλη ποικιλία από είδη πάρτι βρήκαμε εδώ.)

Φαγητά/ Ποτά

Το φαγητό σε ένα εφηβικό πάρτι δεν χρειάζεται να σας προβληματίσει πολύ αφού οι έφηβοι αγαπούν το εύκολο φαγητό. Προτιμήστε σνακς που αγαπούν οι έφηβοι όπως ποπ κορν, πατατάκια, νάτσος κ.λ.π. Στήστε έναν μπουφέ με πίτσα, mini burgers, club sandwich, κοτομπουκιές και είστε έτοιμοι! Αποφύγετε βέβαια το αλκοόλ , αλλά φροντίστε να έχετε προμηθευτεί  πολλά αναψυκτικά και χυμούς.



Μουσική/ παιχνίδια/ Δραστηριότητες για πάρτι εφήβων

Κάθε καλό πάρτι χρειάζεται την μουσική του. Εδώ σας έχουμε την πιο εύκολη και έξυπνη λύση. Κάντε μια λίστα στο Spotify ή σε οποία άλλη πλατφόρμα αναπαραγωγής με τα πιο δημοφιλή τραγούδια στο Tik Tok και η επιτυχία είναι σίγουρη! Για περισσότερη διασκέδαση διοργανώστε διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες. Επιλέξτε τα παιχνίδια με βάση την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του εφήβου σας και τροποποιήστε τα ώστε να ταιριάζουν στο θέμα του πάρτι. Μια ιδέα που πάντα έχει επιτυχία είναι μια κινηματογραφική βραδιά με ένα προτζέκτορα και πολύ ποπ κορν.

Οργανώστε μια δραστηριότητα μυστηρίου ή βρες τον δολοφόνο κρύβοντας στοιχεία στον χώρο του πάρτι, ακόμα και μέσα στα μπαλόνια! Μια βραδιά videogame με βραβεία και τρόπαια για τους νικητές είναι πάντα καλή ιδέα. Όλοι περνούν καλά στα παιχνίδια παντομίμας ταινιών, σειρών ή celebrity. Μπορείτε επίσης να διοργανώσετε βραβείο καλύτερης ή πιο αστείας selfie στήνοντας ένα κάδρο photobooth, μια αφίσα ή μια διακοσμητική κουρτίνα. Τα παιχνίδια βοηθούν τους εφήβους να δεθούν με τους φίλους τους, να περνούν χαρούμενα μαζί και να συζητούν το πάρτι που διοργανώσατε για πολύ καιρό!