Skip to main content

Πώς να πετύχετε το απόλυτο business look για να κερδίσετε τις εντυπώσεις στο γραφείο

Πώς να φτιάξετε το ιδανικό γυναικείο casual business look βασισμένο στο προσωπικό σας γούστο για να κερδίσετε τις εντυπώσεις στο γραφείο και όχι μόνο!

Το να δημιουργηθεί ένα γυναικείο look γραφείου δεν είναι και μια πολύ εύκολη υπόθεση. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες εταιρείες βασίζονται πολύ στην εμφάνιση της εταιρείας και των υπαλλήλων της και για αυτό φροντίζουν να έχουν ένα σαφές dress code στην αναγγελία της πρόσληψης κάθε νέου υπαλλήλου.

Αν για παράδειγμα η δουλειά σας είναι σε ένα γυμναστήριο, το casual στυλ και οι φόρμες είναι αυτές που θα ολοκληρώσουν το στυλ σας. Αν από την άλλη είστε τραπεζικός ή δουλεύετε σε μία εταιρεία που το αυστηρό ντύσιμο επιβάλλεται, τότε το κουστούμι θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεών σας. αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία γυναικών τότε τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα όσον αφορά το ντύσιμό σας. Αν ανήκετε στις γυναίκες της δεύτερης κατηγορίας, τότε εκτός από κοστούμι και κλασικό πουκάμισο, θα πρέπει να ρίξετε ιδιαίτερο βάρος και στις γόβες που θα συνδυάσετε. Οι γόβες θα πρέπει να είναι χρωματικά αρμονικές με το υπόλοιπο σύνολό σας αλλά και άνετες και ξεκούραστες γιατί θα χρειαστεί να τις φοράτε αρκετές ώρες ή θα χρειαστεί να στέκεστε για πολλή ώρα όρθια σε κάποια παρουσίαση ή σε κάποιο meeting.

Γιατί το κοστούμι και οι γόβες είναι στις πρώτες θέσεις επιλογής των γυναικών για μια επαγγελματική εμφάνιση;

Το κοστούμι και οι γόβες αποτελούν την εύκολη λύση όσον αφορά το επαγγελματικό look. Αν όμως είστε από εκείνες τις γυναίκες που βαριούνται να φορούν τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα αλλά παρόλα αυτά δεν σας επιτρέπεται λόγω εργασιακού dress code, μην απελπίζεστε γιατί υπάρχει λύση. Η πιο εύκολη λύση είναι να μην αγοράζετε πλέον τα κλασικού τύπου μονόχρωμα ταγέρ, αλλά να επιλέγετε κάποιες πιο σύγχρονες λύσεις όπως είναι τα σακάκια συνδυαστικά με φούστες. Τέτοιου τύπου κοστούμια έχουν σίγουρα μια πιο σύγχρονη μορφή και αν συνδυαστούν και με τις σωστές γόβες, θα έχετε δημιουργήσει ένα office look Που πολλοί θα ζηλέψουν. Κουστούμια με φούστες αντί για παντελόνια υπάρχουν σε πολλά πατρόν. Εσείς θα πρέπει να διαλέξετε αυτό που θα καταφέρει να σας κάνει να νιώθετε άνετα φορώντας το ή αυτό που δεν θα σας προκαλεί κανέναν περιορισμό κινήσεων. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγετε τις γόβες με πολύ ψηλό τακούνι και τα πέδιλα, γιατί είναι κάτι που θα σας κουράσει αν τις φοράτε πολλές ώρες, αλλά και κάτι που δεν θα κρατά το πόδι σας πολύ σταθερό. Επιλέξτε αυτές που το πόδι σας δεν θα ασφυκτιά φορώντας τες ή αυτές που το τακούνι τους θα είναι τόσο όσο χρειάζεστε για να μην χάνετε την θηλυκότητά σας αλλά και να παραμένετε ξεκούραστες.

Ποια είναι τα must have επαγγελματικά ρούχα που κάθε γυναίκα καριέρας πρέπει να έχει στην ντουλάπα της;

Σε όλα τα είδη ρούχων υπάρχουν κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ντουλάπα. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες καριέρας. Το κοστούμι, οι γόβες, τα ψηλόμεσα παντελόνια, τα oxfords και τα πουκάμισα είναι μόνο λίγα από τα απαραίτητα κομμάτια για κάθε γυναίκα καριέρας. Επιλέξτε με σύνεση τα ρούχα για την δουλειά σας και προσαρμόστε τα βάση του προσωπικού σας γούστο αλλά και βάση του dress code που σας έχει επιβληθεί. Μην φοβηθείτε τα χρώματα! Όταν μιλάμε για business look δεν σημαίνει ότι οι μόνοι χρωματισμοί για τους οποίους πρέπει να συζητάμε είναι τα σκούρα χρώματα ή οι γήινες αποχρώσεις. Επιλέξτε έντονα χρώματα και γίνεται εσείς το business fashion icon που όλοι θέλουν να γίνουν.