Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΩΟΥ - «ΤΡΑΒΗΞΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ»

Ο πρόεδρος της κοινότητας περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος 16χρονος που έπεσε στην τεχνητή λίμνη πηγών του Αώου.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινότητα Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων μετά τον θάνατο του άτυχου 16χρονου στην τεχνητή λίμνη πηγών του Αώου.

Σοκαρισμένοι είναι οι φίλοι του αδικοχαμένου εφήβου που δεν μπορούν να πιστέψουν πώς φίλος τους έχασε τη ζωή του κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια τους στη λίμνη Αώου στα Γιάννενα.

«Ο θάνατος του παιδιού μάς έκανε το καλοκαίρι μαύρο», λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Χρυσοβίτσας, Κώστας Τσαπαρλής.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Δεν είμαστε πολύ μικρή κοινότητα αλλά όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε μια οικογένεια, δεν μπορώ να το πιστέψω. Το ήξερα το παιδάκι και τους γονείς του», λέει ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρει ότι: «Όλα αυτά τα παιδάκια που ήταν μαζί στη λίμνη είναι από το ίδιο χωριό. Μια ομάδα από έξι παιδάκια που έπαιζαν βόλεϋ. Έπεσε η μπάλα μέσα στο νερό, πήγε να την πάρει και το τράβηξε μέσα το παιδί μας. Όταν ο 16χρονος πήγε να πιάσει τη μπάλα, τού φώναξαν όλοι να μην μπει μέσα. Μόνο μία συνομήλικη του ήταν λίγο πιο κοντά στο σημείο και πάνω στην απελπισία του, την τράβηξε από τα μαλλιά για να σωθεί».

Ο κ. Τσαπαρλής αποκαλύπτει στο newsit.gr ότι «εκεί ήταν ο 20χρονος αδερφός της κοπέλας, ο οποίος πρόλαβε να την πιάσει και να την τραβήξει προς τα έξω. Αλλά δεν μπόρεσε να σώσει το παιδάκι».

Ο 20χρονος, σύμφωνα με τον κ. Τσαπαρλή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώνστα «γιατί μετά από αυτή την προσπάθεια να σώσει και τους δυο τους (την αδερφή του και τον άτυχο έφηβο) σοκαρίστηκε και λιποθύμησε. Ήρθε το ασθενοφόρο και του έβαλαν οξυγόνο, σοκαρίστηκε και έπαθε αναρρόφηση γιατί πρέπει να ήπιε πολύ νερό, ενώ η αδερφή του, ήταν πολύ ταραγμένη αλλά ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της». Η κοπέλα αργότερα έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα Μετσόβου.

Οι γονείς του αδικοχαμένου 16χρονου που είναι απαρηγόρητοι μετέβησαν στα Γιάννενα για τη νεκροψία-νεκροτομή του έφηβου γιου τους.

Πηγή: newsit.gr 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ