Skip to main content

Πώς πρέπει να χρησιμοποιείς ένα scrub με κόκκους ζάχαρης

Tο σημαντικό για να μπορέσεις να επωφεληθείς από τις ιδιότητες των κόκκων ζάχαρης, είναι να τη χρησιμοποιήσεις σωστά. Δείτε συμβουλές.

Θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά απολεπιστικά του δέρματος.

Η ζάχαρη καθαρίζει τους πόρους από τους περιβαλλοντικούς ρύπους, βοηθάει σημαντικά στην ανανέωση της επιδερμίδας, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και προσφέρει μια λεία, λαμπερή και εξαιρετικά τονωμένη όψη.

Πολλές γυναίκες δημιουργούν οι ίδιες το δικό τους scrub προσώπου ή σώματος, μετατρέποντας την κουζίνα του σπιτιού τους σε ένα δυνητικό εργαστήριο καλλυντικών και συνδυάζοντας τη ζάχαρη με άλλα ευεργετικά για το δέρμα υλικά, όπως το ελαιόλαδο, ενώ άλλες προτιμούν τις έτοιμες συνθέσεις των αγαπημένων τους προϊόντων, μεταδίδει το marieclaire.gr.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, το σημαντικό για να μπορέσεις να επωφεληθείς από τις ιδιότητες των κόκκων ζάχαρης, είναι να τη χρησιμοποιήσεις σωστά στο δέρμα.

Σύμφωνα με την Shel Pink, ιδρύτρια του brand SpaRitual, η απολέπιση με κόκκους ζάχαρης πρέπει σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιείται μετά από το μπάνιο, αφού απομακρύνεις απαλά την υγρασία από το δέρμα με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εφαρμόσεις την ποσότητα που θέλεις από το scrub και να ακολουθήσεις κυκλικές κινήσεις με τα χέρια, σαν να κάνεις μασάζ, ώστε παράλληλα να αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος τοπικά και να χαλαρώνεις.

Ως προς τη συχνότητα απολέπισης, αυτή η beauty συνήθεια ενδείκνυται έως δύο φορές την εβδομάδα για το ευαίσθητο δέρμα, έως τρεις για το κανονικό δέρμα και έως τέσσερις για το δέρμα με τάση λιπαρότητας.