Skip to main content

Πώς συνδέονται e-πλειστηριασμοί και ακατάσχετοι λογαριασμοί

Αμφισβητήσεις από τους Θεσμούς για την αποφασιστικότητα των συμβολαιογράφων, λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας

Σε νέο «γεφύρι της Άρτας» τείνει να μετατραπεί η παρουσίαση στις τράπεζες της πλατφόρμας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η τελευταία προγραμματισμένη παρουσίαση αναβλήθηκε και, σύμφωνα με εκπροσώπους των τραπεζών, δεν ήταν η πρώτη φορά. Έτσι, παρά τις διαβεβαιώσεις του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι έτοιμη, η ενημέρωση των τραπεζών περιορίζεται σε μια γενική παρουσίαση.

Η καθυστέρηση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των θεσμών, αλλά και αμφισβητήσεις σε σχέση με την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των συμβολαιογράφων να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία. Από την πλευρά, πάντως, του Συλλόγου αφήνεται να εννοηθεί ότι το μόνο που εκκρεμεί είναι η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού στον οποίο θα κατατίθεται κάθε φορά το εκπλειστηρίασμα και η εγγυητική. Ακόμη και έτσι, όμως, οι τόσες αναβολές δεν δικαιολογούνται.

Και μια και ο λόγος στους ακατάσχετους λογαριασμούς, να σημειωθεί ότι ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι σπεύδουν το τελευταίο διάστημα να δηλώσουν ακατάσχετο λογαριασμό.

Όπως φαίνεται, ο φόρος εισοδήματος και η πληρωμή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ έχει φοβίσει πολλούς και, προκειμένου να γλυτώσουν τον μισθό τους ή τη σύνταξή τους, προσφεύγουν σε αυτήν τη λύση.