Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Οι κοκκινίλες είναι ένα σύνηθες πρόβλημα σε πολλές γυναίκες, και ειδικά σε αυτά με ευαίσθητο δέρμα ενώ ευθύνονται για αυτές πολλοί παράγοντες.

Το ευαίσθητο δέρμα είναι απαιτητικό και ιδιαίτερο. Έχει πολλές ανάγκες, θέλει σχολαστική φροντίδα και ειδική περιποίηση. Κι αυτό, γιατί συνήθως είναι κνησμώδες, λεπτό και ανοιχτόχρωμο, και παρουσιάζει συμπτώματα, όπως το κάψιμο, το τσούξιμο, αλλά κυρίως την κοκκινίλα.

Αν βιώνετε κάτι τέτοιο μην ανησυχείτε. Οι κοκκινίλες είναι ένα σύνηθες πρόβλημα σε πολλές γυναίκες, και ειδικά σε αυτά με ευαίσθητο δέρμα. Για αυτήν την ερυθρότητα ευθύνονται πολλοί παράγοντες. Για παράδειγμα, υπάρχουν ορισμένα συστατικά προϊόντων, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δύναμη του επιδερμικού φραγμού και να οδηγήσουν σε κοκκινίλες. Το δέρμα, όμως, μπορεί να επηρεαστεί και από πολλούς εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, όπως οι ορμονικές αλλαγές, οι ιατρικές συνταγές, οι αλλαγές στο περιβάλλον και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής (άγχος, ύπνος, άσκηση).

Πρώτον, καλό είναι να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου. Αυτός είναι ο πλέον ειδικός για να σου δώσει κατευθυντήριες οδηγίες.

Σε δεύτερη φάση, μπορείς να αναζητήσεις προϊόντα που δεν περιέχουν βλαβερά συστατικά, όπως αρώματα, αλκοόλ, φθαλικά άλατα, θειικά άλατα και parabens, τα οποία ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα. Για να το μάθεις αυτό, κοιτάζεις πάντα την ετικέτα που βρίσκεται κολλημένη στη συσκευασία. Επίσης, να αποφεύγεις τα scrubs και τα προϊόντα με AHAs (άλφα υδροξυ-οξέα) και BHAs (β υδροξυ-οξέα). Αντ’ αυτών, πρόσθεσε στη ρουτίνα ομορφιάς σου συστατικά, όπως η aloe vera, τα αντιοξειδωτικά (βιταμίνη Α, C και Ε), τα έλαια και τα προβιοτικά, τα οποία ηρεμούν το δέρμα και «πολεμούν» τις επιθέσεις του περιβάλλοντος. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείς μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, ώστε το δέρμα σου να βρίσκει εξίσου τις ισορροπίες του.

Σε κάθε περίπτωση, μην πανικοβάλλεσαι για τίποτα! Πάντα υπάρχει λύση και μπορείς να τη βρεις. Ηρεμία, ψυχραιμία και αγάπη προς τον εαυτό σου. Αυτό να θυμάσαι πάντα!

Πηγή: queen.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ