Skip to main content

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» - Τα τελευταία προγνωστικά

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν από τα ορεινά της Βόρεια Ελλάδας χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Nοτιότερα μετακινείται σήμερα η κακοκαιρία «Ελπίς» που φέρνει στη χώρα ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν από τα ορεινά της Βόρεια Ελλάδας σε περιοχές όπως η Καβάλα, η Λάρισα και η Δράμα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Σήμερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναμένονται αρχικά τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, του Βορείου Αιγαίου και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Τοπικές βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ είναι πιθανό στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να εκδηλωθούν καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο θα διατηρηθούν κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη όπου με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλώνονται πάνω απο τα 600-800 μέτρα.