Skip to main content

Πώς θα γίνουν οι διορθώσεις για επίδομα 800 ευρώ και ενοίκιο

Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τις διορθώσεις των ηλεκτρονικών εντύπων σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ και το ενοίκιο.

Νέα ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία καθορίζεται το χρονοδιάγραμμα των υποβολών και διορθώσεων των ηλεκτρονικών εντύπων εργοδοτών - εργαζομένων καθώς και των καταβολών των 800 ευρώ στους δικαιούχους εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, εκδόθηκε η υπουργική απόφαση με την οποία επεκτείνεται η ισχύς της άδειας ειδικού σκοπού μέχρι τις 24 Απριλίου (με προηγούμενη απόφαση έληγε στις 10 Απριλίου) για τους εργαζόμενους γονείς.

Με τη νέα εγκύκλιο δίδεται η δυνατότητα σε εργοδότες και επιχειρήσεις να προβούν στις εξής διορθώσεις:

Για τους εργοδότες:

    διόρθωση στοιχείων της υπεύθυνης δήλωσης
    ανάκληση εκ παραδρομής δήλωσης
    προσθήκη επιπλέον εργαζομένων σε αναστολή σύμβασης
    προσθήκη στοιχείων που αφορούν την επαγγελματική μίσθωση ακινήτου
    διόρθωση στοιχείων που αφορούν την επαγγελματική μίσθωση ακινήτου
    διόρθωση ή αλλαγή κατηγορίας υπαγωγής από ΚΑΔ πληττόμενης σε ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας που
    ανεστάλη με εντολή δημόσιας αρχής.

Για τους εργαζόμενους:

    διόρθωση στοχείων δήλωσης, όπως IBAN, μίσθιο κ.λπ.
    συμπλήρωση στοιχείων μίσθωσης
    ανάκληση της υπεύθυνης δήλωσης σε περίπτωση που ο εργαζόμενος επιθυμεί τη μη υπαγωγή του στην οικονομική ενίσχυση διότι στο ενδιάμεσο διάστημα λύθηκε η σύμβαση με οικειοθελή αποχώρηση από την εργασία.

Επίσης, με την εγκύκλιο δίδεται η δυνατότητα, υπό όρους, ανάκλησης της σύμβασης σε αναστολή και παρέχεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων των εργαζομένων σε τρεις φάσεις, πάντα με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Η Α' φάση δηλώσεων είναι από 1/4 έως 10/4. Η Β΄ φάση από την 11/4 έως 20/4 και η Γ' φάση από 21/4 έως 30/4. Επίσης παρατάσεις δόθηκαν μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Μαΐου και για τα 3 διαφορετικά έντυπα που αφορούν τις δηλώσεις εξ αποστάσεως εργασία, το προσωπικό ασφαλείας και τη μεταφορά προσωπικού εντός τους ίδιου ομίλου

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.