Skip to main content

Πώς θα κινηθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας - Μέχρι πότε θα κρατήσει

Το νέο κύμα – εξπρές θα κρατήσει έως το βράδυ της Δευτέρας, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, αναμένεται να χτυπήσει από το μεσημέρι της Κυριακής αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής 31/1 έως το βράδυ της Δευτέρας 1/2.

Η νέα μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει το μεσημέρι με τοπικές βροχές στην Ήπειρο και στη Θράκη οι οποίες έως τη νύχτα της Κυριακής 31/1 προς Δευτέρα 1/2 θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα ενισχυθούν. Καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής 31/1, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο.

Από το πρωί της Δευτέρας 1/2 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στη Μακεδονία στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση από το βράδυ της Κυριακής 31/1 έως το απόγευμα της Δευτέρας και θα φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.