Skip to main content

Πώς θα κινηθεί ο ΟΑΣΘ τις δύο εβδομάδες της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τα στελέχη του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ έχουν κάνει ήδη ένα γύρο τηλεφωνικών διαβουλεύσεων προκειμένου να αποφασίσουν πως θα κινηθούν τα λεωφορεία

Σε επανασχεδιασμό των δρομολογίων προχωρά ο ΟΑΣΘ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, γεγονός που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση της επιβατικής κίνησης στις αστικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τις ανακοινώσεις των αρμοδίων υπουργών και υφυπουργών, τα στελέχη του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ έχουν κάνει ήδη ένα γύρο τηλεφωνικών διαβουλεύσεων προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία, αύριο αλλά και τις επόμενες ημέρες, για το διάστημα των δύο εβδομάδων ως την 6η Απριλίου που ισχύει το καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Γιάννη Τόσκα, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του τού ΟΑΣΘ Γιώργο Σπανό, αύριο το πρωί θα κυκλοφορήσουν κανονικά όσα λεωφορεία έβγαιναν και τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή γύρω στα 250 με 270. Στη συνέχεια, στη διάρκεια της ημέρας, και αναλόγως της κίνησης και των συνθηκών που θα έχουν διαμορφωθεί, θα αποφασιστεί το νέο πρόγραμμα των δρομολογίων για τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου των Εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη “το πλέον λογικό είναι νωρίς το πρωί και αργά το μεσημέρι όταν ο κόσμος πηγαίνει στη δουλειά του ή επιστρέφει από αυτήν, να βγάζουμε όλα τα διαθέσιμα λεωφορεία προκειμένου να αποφεύγεται και ο συνωστισμός. Στο ενδιάμεσο, όμως και μετά το μεσημέρι νομίζω πως δεν θα χρειάζεται. Ίσως θα πρέπει να πάμε σε μείωση κατά 50% ή ακόμη και στο 1/3 του στόλου καθώς δεν θα υπάρχει σχεδόν καθόλου κίνηση”. Όλα αυτά, πάντως, θα αποφασιστούν αύριο. “Ενδεχομένως να υπάρξουν και σχετικές οδηγίες από το υπουργείο Μεταφορών”, αναφέρει ο κ. Τόσκας.

Ο κ. Τσερμενίδης θέτει και το ζήτημα με τις μετακινήσεις των προσφύγων από το camp Διαβατών προς την πόλη και αντιστρόφως. “Τα λεωφορεία σε αυτές τις γραμμές πηγαινοέρχονται γεμάτα ασφυκτικά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει κανονικά οι απαγορεύσεις να ισχύσουν και για εκείνους”, δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδικάτου.