Skip to main content

Πώς θα κρατηθεί... ζωντανή η πλατεία Δικαστηρίων - Το σχέδιο Ζέρβα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει δώσει εντολή να βρεθούν τρόποι αξιοποίησης της πλατείας. Στόχος η επανακατάληψη του δημόσιου χώρου από την παραβατικότητα

Να κρατήσει την πλατεία Δικαστηρίων ζωντανή και μακριά από την παραβατικότητα θα επιδιώξει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά το επιτυχημένο εγχείρημα με το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου χωριού, στην περιοχή, την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή σκοπεύει να διατηρήσει ενεργή τη φιλοσοφία και την πολιτική των καλών χρήσεων για την επανακατάληψη του δημόσιου χώρου από την παραβατικότητα.

Ήδη, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει δώσει εντολή σε συνεργάτες του αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες να βρεθούν τρόποι αξιοποίησης της πλατείας, προκειμένου να μην μετατραπεί και πάλι σε μια παραβατική περιοχή, όπου θα κυριαρχεί η μικροεγκληματικότητα και το παρεμπόριο, όπως συνέβαινε επί μακρόν και πριν τις γιορτές.

Για το σκοπό αυτό πρόκειται, με οδηγό το χριστουγεννιάτικο project, να σχεδιαστούν δράσεις και events που θα πραγματοποιούνται στην περιοχή. Ο δήμος σε αυτό το εγχέιρημα θα επιδιώξει να κινηθεί με συμμάχους τους φορείς της πόλης, όπως τον Εμπορικό Σύλλογο και τα Επιμελητήρια αλλά και τους ίδιους τους πολίτες. Πιθανότατα, το επόμενο διάστημα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

«Ως Δήμος, προσπαθούμε να περιορίσουμε τις προϋποθέσεις του εγκλήματος. Με καλές χρήσεις – όπως το Χριστουγεννιάτικο χωριό- με φωτισμό, με διαφύλαξη και καλή συντήρηση του δημοσίου χώρου θέλουμε να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη αφιλόξενο χώρο για την μικροεγκληματικότητα», έχει δηλώσει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πάντως, καθ΄ όλη την εορταστική περίοδο πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία Δικαστηρίων. Άνθρωποι του δήμου δεχόταν παραινέσεις από δημότες να συνεχιστούν οι δράσεις στην περιοχή και να μην εγκαταλειφθεί.  

Σημαντική θα είναι όμως και η στάση που θα κρατήσει η Αστυνομία, η οποία είχε έντονη παρουσία τις εορτές στο συγκεκριμένο τμήμα του κέντρου της πόλης, με τους «πάνθηρες» και την ομάδα ΔΙΑΣ. Για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέβρας, όπως δήλωσε, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας περισσότερες δυνάμεις και περιπολίες στην πόλη.