Skip to main content

Πώς θα λειτουργούν από αύριο mall, εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εξειδίκευσε τα μέτρα με τα οποία επαναλειτουργούν οι τρεις κλάδοι.

Το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων (malls) και των εκπτωτικών χωριών, από αύριο το πρωί, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά την ενημέρωση για τα νέα μέτρα.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης ισχύουν τα ίδια μέτρα που ισχύουν και για τα υπόλοιπα καταστήματα του λιανεμπορίου, ενώ σημειώνεται πως εντός των καταστημάτων θα επιτρέπεται ένας πελάτης για κάθε 25 τ.μ. και ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. στους εξωτερικούς χώρους. Απαγορεύεται η λειτουργία των υγειονομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων take away και delivery.

Διαβάστε ακόμη: Εστίαση: Ποιοι ΚΑΔ ανοίγουν, το ωράριο - Εικόνες με τη διάταξη τραπεζοκαθισμάτων

Επίσημο: Ανοίγουν με click inside από αύριο λιανεμπόριο και mall στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται πως για τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 «Μετακίνηση σε εν λειτουργία εμπορικό κατάστημα με όριο τριών ωρών», ή με την συμπλήρωση του εντύπου-βεβαίωσης κίνησης ή με την συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.