Skip to main content

Το ξεπούλημα που έγινε αναγκαστική πώληση και οι «ελπίδες» για Μακρόν

Η πώληση του ΟΛΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΔΕΗ, οι προωθούμενες κυρώσεις της ΕΕ στα Σκόπια και οι θάνατοι στην άσφαλτο.

Οι καταγγελίες του αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ για ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, τώρα ως κυβέρνηση έγιναν αναγκαστική πώληση. Και το δράμα -για εμάς τους πολίτες- είναι ότι με το «ξεπούλημα» το τίμημα ήταν πολλαπλάσιο από την «αναγκαστική πώληση», που την παρουσιάζουν και ως επιτυχία.

Κι εκεί που ανέβαιναν στα κάγκελα για να μη παραχωρηθεί ο ΟΛΘ για εκμετάλλευση, τώρα μας λένε πόσο σπουδαίο είναι που θα καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο.

Την ώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης, η ΔΕΗ προσέλαβε... καλλιτεχνικό διευθυντή και μάλιστα με μηνιαίο μισθό 1.875 ευρώ, για την χορωδία προσωπικού! Κάθε εβδομάδα και από ένα κατόρθωμα. [Έχουν άραγε ποδοσφαιρική ομάδα οι υπάλληλοι; Να πάρουν και αναγνωρισμένο προπονητή. Ο λαός πληρώνει].

Έχουν ξεκινήσει συζητήσεις στην Ε.Ε. σχετικά με τις κυρώσεις εναντίον του πολιτικού προσωπικού των Σκοπίων, που εμποδίζουν σχηματισμό κυβέρνησης με συμμετοχή αλβανικών κομμάτων. Συζητούν για δυο τύπους κυρώσεων. Ο πρώτος έχει τη μορφή της ταξιδιωτικής απαγόρευσης στις χώρες της Ε.Ε. και ο δεύτερος την εμπλοκή τραπεζικών λογαριασμών Σκοπιανών πολιτικών σε ευρωπαϊκές τράπεζες.

Άκουσα περισπούδαστη παρουσιάστρια να λέει ότι «κατ’ αρχήν» και «κατ’ αρχάς», είναι το ίδιο. Λάθος… Το «κατ’ Αρχήν» σημαίνει κατά την εξουσία, ενώ το «κατ’ αρχάς» είναι το αρχικά.

Οι Τούρκοι πολιτικοί συνεχίζουν να ντοπάρουν τους πολίτες τους. Την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος για έκδοση των 8 αξιωματικών την παρουσίασαν ως: «Σταθερή η στήριξη της Αθήνας στους πραξικοπηματίες».

Σύσταση στους αριστεριστές της κυβέρνησης: Κάνετε κράτει στις ελπίδες για τον Μακρόν. Θα απογοητευτείτε. Πιστεύετε, πως έτσι ξαφνικά εμφανίστηκε από το πουθενά και θα αναλάβει την διακυβέρνηση της Γαλλίας; Η χαρά της Μέρκελ δεν σας προβληματίζει;

Πλην εάν, ο Μακρόν ως στέλεχος των Ρότσιλδ, έχει κάποια σχέση με την συνάντηση Τσίπρα στο Παρίσι με την εταιρεία των Ρότσιλδ.

Και μια και ο λόγος για Μακρόν, για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μέρες έχει εκνευρίσει τους Τούρκους με τις δηλώσεις του. Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας στο Παρίσι, και στη συνέχεια, σχολιάζοντας το πρόσφατο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία, αφού τόνισε ότι έγινε υπό συνθήκες δικτατορίας, στη συνέχεια αποφάνθηκε πως θα πρέπει να σταματήσει αμέσως κάθε σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Πάντως, συγκρινόμενος ο Μακρόν με την Μαρί Λεπέν, που έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι Τούρκοι θα πρέπει να… εκδιωχτούν από την Ευρώπη, επειδή δεν έχουν καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά πολιτιστικά πρότυπα, ο Ερντογάν θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένος που ο Μακρόν ήταν πιο… συντηρητικός.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο πεθαίνουν από αυτοκινητικά δυστυχήματα, 1.500 και τραυματίζονται 12.000 άτομα, δηλαδή στα 10 χρόνια πεθαίνουν 15.000 άτομα και τραυματίζονται 120.000 άτομα. Ένα μάθημα τροχαίας συμπεριφοράς, δεν θα ήταν προτιμότερο από αυτά τα κουλτουριάρικα που εμπνέεται το υπουργείο α-Παιδείας;