Skip to main content

Πώς βελτιώνει τις υποδομές ανακύκλωσης ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου

Νέο σχέδιο διαχείρισης και βελτίωσης των υποδομών της ανακύκλωσης προωθεί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου - Τι αλλαγές περιλαμβάνει

Με ζητούμενο την αύξηση της ανακύκλωσης και τη βελτίωση των υποδομών του συστήματος αποκομιδής των ανακυκλώσιμων αστικών απορριμμάτων, ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου προχωρά στον επιχειρησιακό επανασχεδιασμό της ανακύκλωσης, με στόχο τη βέλτιστη αποδοτικότητα του τρόπου εφαρμογής της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για το νέο σχέδιο διαχείρισης της ανακύκλωσης, το οποίο προωθεί η νέα δημοτική αρχή σε μία προσπάθεια αύξησης της ανακύκλωσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων και των ελλείψεων στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του δήμου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού, του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χρήστου Δεμερτζή και του Υπεύθυνου του τμήματος Marketing της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) Δημήτρη Παπασωτηρίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της διοίκησης του δήμου για την ανακύκλωση και ζητήθηκε η υποστήριξη της Εταιρίας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης στην υλοποίησή του. Συγκεκριμένα για τις ανάγκες βελτίωσης του συστήματος αποκομιδής, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρά στον επανασχεδιασμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων της ανακύκλωσης, με στόχο η αποκομιδή να γίνεται ισορροπημένα, καλύπτοντας τις ανάγκες όλου του δήμου. Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού προβλέπεται ακόμη η αύξηση και η πύκνωση των θέσεων για τους μπλε κάδους σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία. Επίσης προβλέπεται η πιλοτική επέκταση του κωδώνων συλλογής γυαλιού και σε περιοχές πέραν των καταστημάτων εστίασης, δηλαδή σε σημεία κατοικίας, ώστε να αυξηθεί η ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών.

Τονίζοντας την ανάγκη υποστήριξης του Δήμου στην προσπάθειά του να προωθήσει την ανακύκλωση, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός ζήτησε τη συνδρομή της Εταιρίας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης, ώστε να ενισχυθεί με ακόμη ένα απορριμματοφόρο ο στόλος της αποκομιδής, αίτημα στο οποίο ο εκπρόσωπος της Ε.Ε.Α.Α. ήταν θετικός, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

«Επενδύοντας εξάλλου στη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών και με στόχο τη μετάβαση στην κοινωνία της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σκοπεύει να υλοποιήσει σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α. ενημερωτικές εκδηλώσεις και καμπάνιες στα σχολεία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χρήστο Δεμερτζή, ο Δήμος προωθώντας την αξία της ανακύκλωσης στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας θα υλοποιήσει καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης των πολιτών για την ανακύκλωση.