Skip to main content

Πώς χαρακτηρίστηκαν ύποπτα τα παιχνίδια

Μέσω ποιας η διαδικασίας η ΟΥΕΦΑ εντόπισε τους στημένους αγώνες.

Η ΟΥΕΦΑ παρακολουθεί συστηματικά τα στοιχήματα που παίζονται στους αγώνες και εστιάζει την προσοχή της σε ασυνήθιστα γεγονότα. Το παιχνίδι της Ηλιούπολης - Ολυμπιακού Βόλου (6.2.2010) κρίθηκε ως «σοβαρά ύποπτο», διότι το σύνολο των χρημάτων που πονταρίστηκαν έφτασε τα 333.891 ευρώ.

Σε παιχνίδια ανάλογου ενδιαφέροντος και κατηγορίας σπάνια ποντάρονται ποσά πάνω από 20.000 ευρώ και φυσικά το ποσόν των 333.891 ευρώ θεωρήθηκε υπερβολικό. Ένα άλλο στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη είναι το ποσοστό των παικτών που ποντάρει σε συγκεκριμένο σημείο. Σ’ αυτό το παιχνίδι, το 85% των παικτών πόνταραν (σωστά) στη νίκη του Βόλου. Κι αυτό θεωρήθηκε ύποπτο.

Ένα άλλο παιχνίδι (2.2.2009) που έγινε στο Βόλο, μεταξύ του τοπικού Ολυμπιακού και του Ατρόμητου θεωρήθηκε κι αυτό ύποπτο, όχι για το αποτέλεσμα (έληξε ισόπαλο 1-1), αλλά αφενός τα χρήματα που παίχτηκαν ήσαν υπερβολικά μεγάλα και δεύτερο το 80% των παικτών κέρδισαν διότι πόνταραν ότι θα σημειωθούν λιγότερα από τρία γκολ συνολικά.

Την ίδια μέρα διεξήχθη ο αγώνας Διαγόρας Ρόδου - Εθνικός Πειραιώς, που έληξε ισόπαλο 2-2 και χαρακτηρίστηκε «διεφθαρμένο». Το 95% αυτών που πόνταραν επέλεξαν το «Χ» και κέρδισαν, το δε ποσό που παίχτηκε (268.481 ευρώ) ήταν πολύ μεγάλο σε σχέση με τα ποσά που παίζονται συνήθως σε τέτοιας δυναμικότητας αντιπάλους.