Skip to main content

Πόσοι εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται σε 14 νοσοκομεία της Β.Ελλάδας

Μόλις δύο εμβολιασμένοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό σε 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην 4η ΥΠΕ - Τι προκύπτει από τα στοιχεία

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την «ανθρωπογεωγραφία» των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, δηλαδή του μεγαλύτερου τμήματος της Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της 4ης ΥΠΕ, σήμερα 8 Σεπτεμβρίου οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες Covid είναι 244, εκ των οποίων 212 ανεμβολίαστοι (86,88%) και 32 εμβολιασμένοι (13,11%).

Όσον αφορά την εικόνα των διασωληνωμένων, στις ΜΕΘ βρίσκονται 59 άτομα, όπου οι ανεμβολίαστοι (96,61%) είναι 57 και μόλις δύο εμβολιασμένοι (3,89%).

Υπενθυμίζεται ότι στην 4η ΥΠΕ υπάγονται τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος και Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη κεντρική/ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κιλκίς, Γουμένισας, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου.