Skip to main content

Πόσο εφικτός είναι ο απογαλακτισμός των Σκοπίων από την Τουρκία;

Τι κάνουν οι Τούρκοι; Ιδεολογική-θρησκευτική επιρροή στον μισό σχεδόν πληθυσμό των Σκοπίων, ταυτόχρονα με οικονομική διείσδυση.

Η απειρία περί την πολιτική του νέου υπουργού Άμυνας, τον οδήγησε σε αποκαλύψεις των σχεδίων της ελληνικής πλευράς -αν υπάρχουν σχέδια, και δεν πρόκειται για φλυαρία του υπουργού, όμοια μ’ αυτήν ότι θα ανατινάξει την βραχονησίδα αν ανέβουν επάνω Τούρκοι- μη αντιλαμβανόμενος ότι όσα συζητούνται στις αίθουσες επιχειρήσεων, δεν γνωστοποιούνται στα ΜΜΕ.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, αποφάσισε να κάνει πράξη την επιθυμία του Ν. Κοτζιά, να δώσει στους Σκοπιανούς όσα ήθελαν, για να απομακρύνει την Τουρκία από το σκοπιανό κράτος. Προφανώς, και οι δύο -και πολλοί άλλοι- δεν έχουν αντιληφθεί πώς αποκτάται η επιρροή σε μια χώρα. Θυμίζουν την απλοϊκή ερώτηση του Στάλιν, όταν έγινε λόγος για την ισχύ του Πάπα: «Πόσες μεραρχίες έχει ο Πάπας της Ρώμης»;

Θα έπρεπε κάθε κομμουνιστής να γνωρίζει την άποψη του Γκράμσι, του ιδρυτή του κομμουνιστικού κόμματος Ιταλίας, σύμφωνα με τον οποίον, η επανάσταση έρχεται με δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο αφορά τον ιδεολογικό πόλεμο, δηλαδή την επιρροή των ανθρώπων από την ιδεολογία πρώτα, κι αυτό γιατί θέλουν να ανατρέψουν τον κυβερνήτη. Αφού οι άνθρωποι επηρεαστούν αρκετά, το δεύτερο στάδιο είναι η άμεση ανατροπή των κυβερνήσεων».

Τι κάνουν οι Τούρκοι; Ιδεολογική-θρησκευτική επιρροή στον μισό σχεδόν πληθυσμό των Σκοπίων, ταυτόχρονα με οικονομική διείσδυση. Παραλλήλως, ταυτίζονται με τον μισό σλαβικό σκοπιανό πληθυσμό, ως προς το μίσος έναντι της Ελλάδας, που δεν τους επιτρέπει να θεωρούνται μόνον Μακεδόνες - που ήδη τους αναγνώρισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά με τον κομματικό φανατισμό δυσκολεύονται να το αντιληφθούν.

Τι θα κάνει έναντι αυτών ο Ευ. Αποστολάκης; Το αποκάλυψε -κακώς- στην Καθημερινή, προ ημερών: «Η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών και η ένταξη της Βόρειας "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ δημιουργούν τις προϋποθέσεις ενίσχυσης και επέκτασης της συνεργασίας μας με τη γείτονα χώρα στον τομέα της Αμυνας, εμπεδώνοντας σχέσεις αμοιβαιότητας και εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη που δεν θα περιορίζονται μόνο στον αμυντικό τομέα.

» Μάλιστα, η δυνητική συνδρομή μας στον μετασχηματισμό των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας ''Μακεδονίας" θα εκτοπίσει άλλους περιφερειακούς υποψηφίους που ενδεχομένως να επιχειρήσουν να επωφεληθούν και να ασκήσουν την επιρροή τους στη γείτονα. Επιδίωξή μας είναι να καταστεί η χώρα μας ο κύριος στρατηγικός αμυντικός εταίρος της Βόρειας "Μακεδονίας" για τη διατήρηση της ειρήνης και την ενίσχυση της συνεργασίας στα Βαλκάνια».

Δηλαδή, πώς θα εμποδίσει ο Ευ. Αποστολάκης την Τουρκία να στείλει εξοπλισμό στα Σκόπια, όπως κάνει συχνά; Πώς θα πείσει το ΝΑΤΟ, να μη εκπαιδεύονται οι Σκοπιανοί αξιωματικοί στην Τουρκία, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, αλλά να εκπαιδεύονται στην Ελλάδα; Πώς θα εμποδίσει την δραστηριότητα των 80.000 περίπου Τούρκων που είναι Σκοπιανοί πολίτες, την ώρα που ο Ν. Κοτζιάς δήλωσε πως δεν υπάρχουν Έλληνες στα Σκόπια, στέλνοντας τους Ελληνόβλαχους στην Ρουμανία ή τον μακεδονισμό;

Να αναφέρω και ένα από τα πολλά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Τούρκοι εις βάρος μας, που το ανύποπτο ελληνικό ΥΠΕΞ αμφιβάλλω αν έχει ετοιμάσει σχέδια αποτροπής του, μια και ακολουθεί συνεχώς τα γεγονότα, αντί να τα διαμορφώνει.

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, αποκάλυψε [Ιανουάριος 2018] ότι οι Σκοπιανοί με την… ευγενή συνδρομή της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας, έχουν σκοπό να ανασύρουν στην επιφάνεια μέσω οθωμανικών αρχείων περιουσίες που ανήκουν σε Σκοπιανούς «Μακεδόνες», με απώτερο σκοπό την νομική τους διεκδίκηση σε περιοχές της Μακεδονίας που βρίσκονται εντός ελληνικού εδάφους.  

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η Γενική Διεύθυνση Υποθηκοφυλακείου των Σκοπίων, με την βοήθεια της Τουρκίας θα προχωρήσει στην μετάφραση από την οθωμανική γλώσσα στην σύγχρονη σλάβικη γλώσσα των τίτλων ιδιοκτησίας της περιόδου 1842-1912, δηλαδή μέχρι την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον ελληνικό στρατό.

Όπως αναφέρεται, το θέμα αφορά περίπου… 2 εκατομμύρια τίτλους ιδιοκτησίας από οθωμανικά αρχεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε περιοχές εκτός της σημερινής επικράτειας των Σκοπίων.

Έτσι αποκτάται η επιρροή κύριε Αποστολάκη. Όχι με δηλώσεις.