Skip to main content

Πόσο κοντά είναι η Εθνική Τράπεζα στο Ντουμπάι;

Φούντωσαν τα σενάρια για το ενδεχόμενο εξαγορών πακέτων μετοχών ελληνικών τραπεζών, είτε στο πλαίσιο συγχωνεύσεων είτε στο πλαίσιο στρατηγικών κινήσεων από το εξωτερικό.
Φούντωσαν τα σενάρια για το ενδεχόμενο εξαγορών πακέτων μετοχών ελληνικών τραπεζών, είτε στο πλαίσιο συγχωνεύσεων είτε στο πλαίσιο στρατηγικών κινήσεων από το εξωτερικό. Το γεγονός ότι η φημολογία φουντώνει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μάλλον δεν «λέει» και πολλά, υπό την έννοια ότι παραδοσιακά αυτό πάντα έτσι συμβαίνει.

Το τελευταίο σενάριο αναφέρει ότι η Εθνική Τράπεζα έχει μπει στο στόχαστρο επενδυτικών κεφαλαίων από το Ντουμπάι. Το γεγονός διαψεύδονταν χθες το βράδυ από αρμόδια στελέχη της, όμως γεγονός αποτελεί ότι κάποια στοιχεία έρχονται και «κουμπώνουν» με αυτή τη φημολογία. Για παράδειγμα, ενδεχομένως να μην είναι ευρέως γνωστό ότι πριν από ένα δίμηνο, περίπου, κορυφαία στελέχη του μάνατζμεντ της ελληνικής τράπεζας βρέθηκαν στο Ντουμπάι, όπου και συναντήθηκαν με την πολιτική και οικονομική νομενκλατούρα του κρατιδίου. Πριν από ένα μήνα, επίσης, στη χώρα μας βρέθηκε ο πρωθυπουργός του Ντουμπάι, με τον οποίο συναντήθηκε η διοίκηση της Εθνικής.

Μετά από όλα αυτά, αλλά και την τελευταία γενναία συμμετοχή του Ντουμπάι στην μετοχοποίηση της κινεζικής Αγροτικής Τράπεζας, δεν ήθελε και πολύ για να «βγει» το σενάριο. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο θα έχει αντανάκλαση στην πραγματικότητα.