Skip to main content

Πόσο περιβαλλοντικά επιβλαβές είναι το «κλικ» μας στο Διαδίκτυο;

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ψηφιακής μας δραστηριότητας δεν είναι τόσο αμελητέο όσο πιστεύουμε, καθώς δημιουργεί εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Στη σημερινή εποχή, η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο πλέον δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Σχεδόν όλες οι δραστηριότητες πχ το εμπόριο, η εκπαίδευση, η πολιτική και η κοινωνικοποίηση βαίνουν προς μια μορφή ψηφιοποίησης και ψηφιακού μετασχηματισμού. Η πανδημία του κορωνοϊού επιτάχυνε αυτή τη διαδικασία ψηφιοποίησης.

Οι προσπάθειες για τη συνολική ψηφιακή αναβάθμιση των υποδομών της χώρας μας διαρκούν εδώ και αρκετά χρόνια. Πλέον, το 2020 οκτώ στα δέκα νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικίας τους  (80,4%) και σε σύγκριση με το 2010 καταγράφεται αύξηση 73,3%, ενώ η χρήση του διαδικτύου είναι τακτική από τους όλους τους πολίτες. Η λειτουργία ιστοσελίδων, η υιοθέτηση ενός ψηφιακού μοντέλου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, οι ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις αλλά και το κράτος στους πολίτες και γενικά η προσαρμογή στο διεθνές ψηφιακό περιβάλλον δημιουργούν ξεχωριστές προκλήσεις και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr