Skip to main content

Ποτάμι: Απερίφραστη καταδίκη φασιστικών εγκληματικών ενεργειών

Το κόμμα καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο κτήριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας.

Την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο κτήριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας καταδίκασε με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι.

«Πρόκειται για μια επίθεση με καθαρά ομοφοβικά κίνητρα, καθώς, εκτός από τον εμπρησμό προχώρησαν και στην αφαίρεση, από την πρόσοψη του κτιρίου, της σημαίας με το ουράνιο τόξο που συμβολίζει τον αγώνα των κινημάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την προάσπιση των δικαιωμάτων της» αναφέρει το κόμμα και δηλώνει ότι «ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε όσους ενθαρρύνουν ή υποδαυλίζουν τέτοιου είδους ενέργειες. Σε αυτές τις πρακτικές, η απάντηση είναι μία και ξεκάθαρη: Καμία ανοχή, πλήρης αποδοκιμασία, απερίφραστη καταδίκη φασιστικών εγκληματικών ενεργειών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επιδέχονται εκπτώσεων και δεν υποκύπτουν σε κανένα φασιστικό εκβιασμό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντινίδη, υπεύθυνο της καμπάνιας του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του checkpoint στη οδό Πιττάκη 4 και άκουσαν από τον Γιάννο Λιβανό, διευθυντή του συλλόγου οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή" και τον Γιώργο Τσιακαλάκη, υπεύθυνο επικοινωνίας του συλλόγου "Θετική Φωνή", τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας, διαβεβαιώνοντάς τους όμως, πως αυτά τα περιστατικά εγκληματικής βίας τους πεισμώνουν και δεν τους φοβίζουν.