Skip to main content

Ποτάμι για Πρέσπες: Τρεις κλίνουν προς «ναι», δύο σίγουρα «όχι»

Διχασμένη η ΚΟ του κόμματος. Το τοπίο φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει αύριο, οπότε αναμένεται να συγκληθεί συνεδρίαση ως προς την ατομική ψήφο.

Χωρίς ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ολοκληρώθηκε πριν από λίγο (δείτε εδώ) η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού.

Άλλωστε, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος φαίνεται διχασμένη στο κρίσιμο εθνικό ζήτημα, γεγονός που αποτυπώνεται και στην απόφαση της συνεδρίασης για ψήφο «κατά συνείδηση».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίμαχη συμφωνία μπορεί να πάρει μέχρι και τρία «ναι», ενώ δύο βουλευτές θεωρείται βέβαιο ότι θα την καταψηφίσουν.

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών φαίνεται πως τάσσεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος χωρίς να χρησιμοποιήσει τη λέξη «ψηφίζω» έκανε λόγο για τήρηση των αποφάσεων του συνεδρίου του κόμματος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ  «ναι» είναι πιθανό να πάρει η συμφωνία και από τον Σπύρο Λυκούδη. Παρότι ο τελευταίος απουσίαζε από την αποψινή συνεδρίαση και πρόκειται να ξεκαθαρίσει αύριο τη στάση του, πληροφορίες αναφέρουν πως κλίνει υπέρ της Συμφωνίας.

Αντίθετα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσονται ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι συνέδεσαν τη Συμφωνία με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει πάντως αύριο, οπότε θα συγκληθεί, όπως όλα δείχνουν, νέα συνεδρίαση με μικρότερη σύνθεση αυτή τη φορά με τοποθετήσεις ως προς την ψήφο του καθενός.