Skip to main content

Ποτάμι για βανδαλισμούς: H κυβέρνηση να πάψει να αδρανεί

Η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους λειτουργούς της, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι

«Οι δρόμοι και οι γειτονιές της χώρας δεν μπορούν να είναι σάκος του μποξ για να εκτονώνονται οι λάτρεις της βίας» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για τη χθεσινή επίθεση κουκουλοφόρων σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, καλώντας τους υπουργούς της κυβέρνησης «να πάψουν να αδρανούν».

«Κατεβασμένες βιτρίνες από βαριοπούλες πέριξ του Συντάγματος, μολότοφ και φωτιές στην Θεσσαλονίκη – αυτή την φορά στον Εύοσμο. Ο χουλιγκανισμός – πότε με δικαιολογία την ‘επαναστατική αλληλεγγύη’ και πότε την ‘οπαδική κυριαρχία’ - κατατρώει συνεχώς την δημόσια ζωή» σημειώνει το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει, «η ασυλία που ουσιαστικά απολαμβάνουν τα μέλη των συμμοριών που βανδαλίζουν και καίνε ό,τι γουστάρουν, όποτε γουστάρουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, το Αγρίνιο… έχει αποθρασύνει τους χουλιγκάνους και τους έχει πολλαπλασιάσει».

Αναφερόμενο τέλος στις πρόσφατες απειλές μέλους του «Ρουβίκωνα» το Ποτάμι επισημαίνει ότι «ειδικά τις τελευταίες μέρες οι ευθείες απειλές εναντίον δικαστών (αν τολμήσουν και δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των μασκοφόρων υπερασπιστών του δικαίου) είναι μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία».

«Η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους λειτουργούς της» υπογραμμίζει το κόμμα.