Skip to main content

«Ποτέ μη λες ποτέ» είπε ο Τσίπρας παίρνοντας το βραβείο για Πρέσπες

Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε μας αλλά ανήκει στους λαούς μας και στο μέλλον των λαών μας, είπε ο πρωθυπουργός κατά τη βράβευσή του, μαζί με τον Ζάεφ

«Ποτέ δεν πίστευα και ιδίως στις δύσκολες εποχές του 2015 ότι τέσσερα χρόνια μετά θα βρισκόμουν εδώ και θα παραλάμβανα αυτό το βραβείο από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας. Ποτέ μην λες ποτέ», ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά την απονομή στον ίδιο και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ του Βραβείου «Ewald von Kleist» στο Μόναχο.

Το βραβείο «Ewald von Kleist» απονεμήθηκε στους δύο πρωθυπουργούς ως αναγνώριση της προσφοράς τους για την επίλυση των διαφορών των χωρών τους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ έδωσε συγχαρητήρια στους δύο πρωθυπουργούς τονίζοντας πως «επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα».

Παράλληλα παρατήρησε πως «υπάρχουν νέες καταστάσεις και νέες ιδέες, είναι η εποχή της συνεργασίας, να ακούμε περισσότερο αντί να λέμε στον άλλον τι να κάνει».

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον κ. Ζάεφ υπογράμμισε ότι «το πιο σημαντικό βραβείο για εμάς είναι ότι βάζουμε τα θεμέλια για την πραγματική φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών μας. Και πιστεύω ότι και οι δυο το πιστεύουμε αυτό ακράδαντα».

«Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε μας αλλά ανήκει στους λαούς μας και στο μέλλον των λαών μας», επισήμανε, σημειώνοντας πως «οι νέοι της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας θα χτίσουν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον».

Δείτε το βίντεο από τη βράβευση των δύο ηγετών: