Skip to main content

«Ποτέ πια!» Το ηχηρό μήνυμα του Κούνιο κατά του αντισημιτισμού (video)

Φωνάζοντας «Ποτέ πια!» προς το μνημείο των πεσόντων, ο Χάιντς Κούνιο σκόρπισε συγκίνηση προς τους παρευρισκομένους, που τον χειροκρότησαν με θαυμασμό.

Ηχηρό μήνυμα κατά του αντισημιτισμού έστειλε κατά την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο 90χρονος επιζών του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο, φωνάζοντας «Ποτέ πια» προς το μνημείο των πεσόντων.

Ο κ. Κούνιο σκόρπισε συγκίνηση προς τους παρευρισκομένους, που τον χειροκρότησαν με θαυμασμό.

Λίγο αργότερα, με υψωμένη γροθιά ο κ. Κούνιο φώναξε μπροστά στους παρευρισκομένους, «Αυτή ήταν η τελευταία φορά!».

Δείτε τα βίντεο:

Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και πρόξενοι πολλών κρατων όπως της Γερμανίας, της Αμερικής, της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Ρωσίας και της Ιταλίας. Ακόμη, στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, οι δήμαρχοι της πόλης, πρόεδροι ισραηλιτικών κοινοτήτων από πολλά μέρη της Ελλάδας και η νεολαία της ισραηλητικής κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Κατά την έναρξη της κατάθεσης στεφάνων, με τριαντάφυλλα γέμισαν το μνημείο των πεσόντων, μικροί μαθητες του Εβραϊκού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Της κατάθεσης στεφάνων προηγήθηκε εκδήλωση με ομιλίες από πλήθος επισήμων που παρευρέθησαν για να τιμήσυν τη Μνήμη των Θυμάτων.