Skip to main content

Πού βρίσκονταν οι επί 12 ώρες εξαφανισμένες τροπολογίες...

Ένα πολύ μεγάλο και εξαιρετικά ενδιαφέρον παρασκήνιο φαίνεται ότι εξυφάνθηκε πίσω από το θρίλερ της κατάθεσης ή όχι των τροπολογιών για το φόρο στις γονικές παροχές και την αύξηση στον ΕΦΚ στα τσιγάρα
Ένα πολύ μεγάλο και εξαιρετικά ενδιαφέρον παρασκήνιο φαίνεται ότι εξυφάνθηκε πίσω από το θρίλερ της κατάθεσης ή όχι των τροπολογιών για το φόρο στις γονικές παροχές και την αύξηση στον ΕΦΚ στα τσιγάρα και τα ποτά, την περασμένη Πέμπτη. Όπως προέκυψε από διαρροές που έγιναν μέσα στο διήμερο που πέρασε, το υπουργείο Οικονομικών, τελικώς, κατέθεσε τις τροπολογίες, κανονικά, την Πέμπτη το βράδυ κι όχι την Παρασκευή το πρωί, όπως αναγράφεται στις ημερομηνίες καταχώρησης! Απλώς, για περίπου 12 ώρες, η τύχη τους αγνοούνταν. Κανονικά, θα έπρεπε να είχαν πρωτοκολληθεί στην αρμόδια διεύθυνση της Βουλής, όπου και παραδόθηκαν, από την Πέμπτη το βράδυ, όμως κάτι τέτοιο έγινε γύρω στις 11 το πρωί της επόμενης μέρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρίσιμο 12ωρο, τα σχετικά κείμενα βρίσκονταν στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, ενώ είναι προς το παρόν άγνωστο, πώς βρέθηκαν εκεί, ποιος τις μετέφερε κι αν υπήρχε νομική δικαιοδοσία για να γίνει κάτι τέτοιο. Βεβαίως, το γεγονός ότι το περιεχόμενό τους διέρρευσε στις εφημερίδες την Παρασκευή το πρωί, διευκόλυνε τις εξελίξεις, υπό την έννοια ότι δεν θα μπορούσαν άλλο να διαδραματίζονται υπογείως. Το γεγονός, όμως, αποκαλύπτει το μέγεθος των συγκρούσεων που δείχνουν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Για την ιστορία, πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θα ξεκινήσει αύριο, γεγονός που βάσει των προβλεπόμενων προθεσμιών αποδεικνύει και στην πράξη ότι οι τροπολογίες κατατέθηκαν Πέμπτη βράδυ!