Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
x

ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΧΙΟΝΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ (ΦΩΤΟ+VID)

Σε ποιες περιοχές το έχει στρώσει περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και πού πέφτουν νιφάδες - Σε σταθερή πτώση ο υδράργυρος, λόγω «Σοφίας»

Σε λευκό κλοιό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Σοφία» βρίσκονται από το πρωί τα προάστια της Θεσσαλονίκης, ενώ δειλά-δειλά οι πρώτες νιφάδες κάνουν την εμφάνισή τους και σε ορισμένες συνοικίες της πόλης που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 100 μέτρων.

Συγκεκριμένα, χιονόστρωση υπάρχει ήδη σε Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Μετέωρα, Ρετζίκι και γενικά από την Περιφερειακή Οδό και ψηλότερα. Σε υψόμετρο άνω των 200 μέτρων η χιονόπτωση είναι πυκνή και τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα. Ο υδράργυρος στις συγκεκριμένες περιοχές έχει υποχωρήσει στους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ΕΟ Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου είναι κλειστή. Στα ορεινά του νομού, όπως στον Σοχό, χιονίζει από τα ξημερώματα.

Παράλληλα, νιφάδες χιονιού με σχετικά μεγάλη ένταση πέφτουν στην Άνω Πόλη, τις Συκιές, το Επταπύργιο, την Άνω Τούμπα, τη Μαλακοπή και τα Κωνσταντινουπολίτικα. Κατά περιόδους, ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα δυτικά της πόλης, όπως στον Εύοσμο και τη Μηχανιώνα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως το Πλαγιάρι και ο Τρίλοφος. Χιονόνερο πέφτει στη Θέρμη και την Περαία.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σημειώνεται ψιλόβροχο, ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται σε σταθερή πτώση, στους 2,5 βαθμούς Κελσίου. Μέσα στις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξει ασθενής χιονόπτωση και στο κέντρο, χωρίς, όμως, να αναμένεται να προκληθούν προβλήματα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε ολόκληρο τον πολεοδομικό ιστό από το απόγευμα, ωστόσο νέα επιδείνωση θα υπάρξει από αύριο το πρωί: η Θεσσαλονίκη θα ξυπνήσει σε μηδενικές θερμοκρασίες και με χιονοπτώσεις σε όλο το εύρος της.

Δείτε φωτογραφίες από χρήστες του Facebook που δημοσιεύθηκαν στο Northmeteo.gr:

Ασβεστοχώρι

Χορτιάτης

Πανόραμα

Σοχός
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ