Skip to main content

Οι νέες ισορροπίες στο Μαξίμου μετά τον ανασχηματισμό

Ο Τειρεσίας σας ξεναγεί σήμερα στα ενδότερα του πρωθυπουργικού γραφείου και των πέριξ αυτού - Οι ισορροπίες και τα... τεστ για τον Covid

Πώς είναι η ζωή στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό; «Υπό διαμόρφωση», είναι η απάντηση που πήραμε από ένοικό του, που ζει από μέσα τις όποιες αλλαγές. Αυτές, που με μια πρώτη ματιά δεν φαίνονται, γιατί συντελούνται πίσω από κλειστές πόρτες. Επειδή, ωστόσο, έχουν ενδιαφέρον, αφού είναι γνωστή η ιστορία με τον «διάβολο» και τις «λεπτομέρειες», ο Τειρεσίας θα αναλάβει να σας ξεναγήσει σήμερα στα ενδότερα του πρωθυπουργικού γραφείου και των πέριξ αυτού.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο υφυπουργός παρά τω υπουργώ Επικρατείας Λιβάνιος, που μετακινήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο Μέγαρο, εγκαταστάθηκε τελικά στο γραφείο που είναι μεσοτοιχία με το γραφείο του πολιτικού μέντορά του, υπουργού Γεραπετρίτη. Κίνηση, λίγο ως πολύ αναμενόμενη, για τους έχοντες γνώση των λεπτών ισορροπιών στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη. Για να γίνει, όμως, αυτό ο άλλος υφυπουργός, Σκέρτσος, που φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος στο συγκεκριμένο γραφείο, μετακόμισε σε άλλο γραφείο στο ίδιο κτήριο, χωρίς πολλές - πολλές αντιρρήσεις.

Την ίδια ώρα, ο Ταραντίλης, που ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, πήγε κι εγκαταστάθηκε στο παλιό γραφείο του Πέτσα. Κι εκεί περνάει τις περισσότερες ώρες της μέρας του. Στο κτήριο του υπουργείου Τύπου πάει από ελάχιστα, έως καθόλου. Όχι ότι ο Πέτσας το «τιμούσε» ιδιαίτερα, αλλά περνούσε κάποιες, πρωινές, ώρες εκεί. Ο Ταραντίλης προτιμά να βρίσκεται συνεχώς εντός του Μεγάρου, τουλάχιστον μέχρι να προσαρμοσθεί στα νέα καθήκοντα του.

Εννοείται ότι για να μπει κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πρέπει και σήμερα να υποβληθεί σε rapid test. Υποχρεωτικά. Το ειδικό συνεργείο που το κάνει είναι εγκατεστημένο σε κτήριο της προεδρείας της Δημοκρατίας, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το πρωθυπουργικό γραφείο. Σε οδηγεί εκεί η φρουρά του Μεγάρου, κάνεις το τεστ, περιμένεις περίπου ένα τέταρτο για να βγουν τα αποτελέσματα και μόνο αν είναι αρνητικά, παίρνεις την άδεια για να μπεις στα ενδότερα. Αλλιώς... Και κάτι ακόμα: από το test δεν εξαιρείται κανείς, όποιος κι αν είναι (ή νομίζει ό,τι είναι)

Και κάτι ακόμα: Ο Γεραπετρίτης πήρε και τις αρμοδιότητες της διοικητικής εποπτείας της ΕΥΠ. Μια από τις πρώτες κινήσεις; Θα ορισθεί και τρίτος υποδιοικητής στην υπηρεσία.