Skip to main content

ΠΟΥ για κοροναϊό: Πολύ νωρίς για να κηρύξουμε παγκόσμιο συναγερμό

Ο πρόεδρος του ΠΟΥ ομολόγησε ότι η Επιτροπή ήταν ξανά διχασμένη στο αν το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, συνιστά κατάσταση διεθνούς συναγερμού.

«Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε εάν ο κοροναϊός συνιστά κατάσταση εκτάκτου υγειονομικής ανάγκης σε διεθνές επίπεδο, ανακοίνωσε πριν από λίγο η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συνεδρίασε για το θέμα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τέντρος Αντχαμόν ομολόγησε ότι η Επιτροπή ήταν ξανά διχασμένη στο αν το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, συνιστά κατάσταση διεθνούς συναγερμού.

«Ας μη γελιόμαστε, είναι μια επείγουσα κατάσταση για την Κίνα. Αλλά δεν έχει καταστεί ακόμη ένα παγκόσμιο περιστατικό συναγερμού για την υγεία. Μπορεί ωστόσο να καταστεί», είπε ο πρόεδρος του Π.Ο.Υ ο οποίος εκτίμησε ότι η Κίνα έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα για τον περιθορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού στου Ουχάν και σε άλλες πόλεις: «Ελπίζουμε να είναι αποτελεσματικά και να μη χρειαστεί να διαρκέσουν πολύ», πρόσθεσε.

«Προς το παρόν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συνιστά περαιτέρω περιορισμούς στο εμπόριο ή στον ταξιδιωτικό τομέα», είπε ακόμη ο κ. Τέντρος.