Skip to main content

ΠΟΥ: Κανένας νεκρός μέχρι στιγμής από την παραλλαγή Όμικρον

Ο διευθυντής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ δήλωσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο μολυσματική είναι η παραλλαγή Όμικρον

Κανένας νεκρός δεν έχει καταγραφεί από την παραλλαγή Όμικρον παρά το γεγονός ότι το στέλεχος ως τώρα έχει εντοπιστεί σε 38 χώρες, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο διευθυντής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν, υπογράμμισε σε κάθε περίπτωση ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο μολυσματική είναι η παραλλαγή Όμικρον, αν προκαλεί σοβαρή νόσηση και πόσο αποτελεσματικές είναι οι υπάρχουσες θεραπευτικές μέθοδοι και φάρμακα.

Όπως είπε, «θα έχουμε το επόμενο διάστημα τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε όλοι», ενώ πρόσθεσε ότι έως χθες 

Ωστόσο, η ταχύτητα μετάδοσή της έχει δημιουργήσει ανησυχία και τον φόβο ότι μπορεί να προκαλέσει περισσότερες από τις μισές μολύνσεις στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΙ.

Eν μέσω προειδοποιήσεων για τους κινδύνους που ενέχει για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η εμφάνιση του νέου μεταλλαγμένου στελέχους, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία έγιναν οι πιο πρόσφατες χώρες που επιβεβαίωσαν τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα της παραλλαγής, καθώς οι λοιμώξεις από την Όμικρον ώθησαν τα συνολικά κρούσματα στη Νότια Αφρική να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια.