Skip to main content

ΠΟΥ: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την ασφάλεια των αμβλώσεων

Οι ενοποιημένες κατευθυντήριες οδηγίες συγκεντρώνουν περισσότερες από 50 συστάσεις που καλύπτουν την κλινική πρακτική και τις νομικές παρεμβάσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε σήμερα νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την ασφάλεια των αμβλώσεων, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την υγεία των γυναικών και των έφηβων κοριτσιών και να βοηθήσει στην πρόληψη περισσότερων από 25 εκατ. μη ασφαλών ανάλογων επεμβάσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

«Το να επιτύχουμε την ασφάλεια των αμβλώσεων είναι ένα κρίσιμο μέρος της υγειονομικής περίθαλψης για τις γυναίκες», δήλωσε ο Κρεγκ Λίσνερ, αναπληρωτής διευθυντής για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και έρευνα στον ΠΟΥ.

«Σχεδόν κάθε θάνατος και τραυματισμός που προκύπτει από μη ασφαλείς αμβλώσεις μπορεί να προληφθεί πλήρως. Γι’ αυτό, συνιστούμε στις γυναίκες και τα κορίτσια να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αμβλώσεων και οικογενειακού προγραμματισμού όταν τις χρειάζονται».

Με βάση τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, αυτές οι ενοποιημένες κατευθυντήριες οδηγίες συγκεντρώνουν περισσότερες από 50 συστάσεις που καλύπτουν την κλινική πρακτική, την παροχή υπηρεσιών υγείας και τις νομικές και πολιτικές παρεμβάσεις για την υποστήριξη της ποιοτικής φροντίδας για τις αμβλώσεις.

 Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.