Skip to main content

Πού θα ανακυκλώσετε φυσικά χριστουγεννιάτικα δένδρα στο Κορδελιό

Συμμετέχει στη δράση του ΥΠΕΝ και του ΦΟΔΣΑ - Οι δημότες μπορούν να εναποθέσουν τα φυσικά χριστουγεννιάτικα έλατα σε ειδικό σημείο του δήμου

Με το σύνθημα “Κανένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στις χωματερές” και με στόχο να μην υπάρξουν και φέτος οι θλιβερές εικόνες των στοιβαγμένων φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων έξω από τους κάδους, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου καλεί τους δημότες να συμμετέχουν στη δράση ανακύκλωσης των φυσικών χριστουγεννιάτικων ελάτων που υλοποιεί για πρώτη φορά πανελλαδικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δημότες μπορούν να εναποθέσουν τα φυσικά χριστουγεννιάτικα έλατα σε ειδικό σημείο του δήμου και συγκεκριμένα στην αλάνα που βρίσκεται κάτω από το προπονητήριο του Αγροτικού Αστέρα στην οδό Νυμφαίου, στον Εύοσμο (όπισθεν Ι. Ναού Τριών Ιεραρχών). Τα φυσικά έλατα που θα συγκεντρωθούν θα θρυμματιστούν από τα συνεργεία του δήμου, με στόχο στη συνέχεια τα θρυμματισμένα υπολείμματα να αξιοποιηθούν ως εδαφοβελτιωτικό υλικό σε δασικές και αναδασωτέες περιοχές αλλά και για άλλες χρήσεις όπως παραγωγή pellets, βιοκαυσίμων, δευτερογενών υλικών, π.χ. μοριοσανίδων κλπ.