Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΟΥ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΤΟΥΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και Αγιασμός των Υδάτων στο Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Με λαμπρότητα, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, θα τελεστεί η Εορτή των Θεοφανείων στον δήμο Παύλου Μελά, καθώς και η τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στην Άνω Ηλιούπολη.

Το πρόγραμμα του εορτασμού τής αρχαιότερης μετά το Πάσχα δεσποτικής γιορτής, έχει ως εξής:

07.00 π.μ. – 11.00 π.μ. Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, όπου θα χοροστατήσει ο πατέρας Τιμόθεος.

11.00 π.μ. Έξοδος της Πομπής από τον Ιερό Ναό υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» και τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Καραπινίδη. Οι παρευρισκόμενοι θα κατευθυνθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και εκεί οι πιο τολμηροί θα βουτήξουν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του ιερωμένου.

Όσοι επιθυμούν να βουτήξουν, μπορούν να επικοινωνήσουν καθημερινά (09.00 – 14.00) στα τηλέφωνα 2313 302916, 960, 825, 802 ή να παρουσιαστούν την ημέρα της τελετής στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιθάκης και Περικλέους στην Άνω Ηλιούπολη.

Πρόσβαση και με τις γραμμές ΟΑΣΘ: 32 Α μέσω Γυμναστηρίου στάση Ιθάκης 2, 34 Άνω Ηλιούπολη στάση Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ