Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020
x

ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ (ΧΑΡΤΕΣ)

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στη Θεσσαλία, στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής)

Βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους έντονες - θα εκδηλωθούν σήμερα και αύριο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στη Θεσσαλία, στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στα νησιά του Ιονίου και τοπικά στα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

 

Χάρτης 1. Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης το διήμερο Δευτέρας 07/01 και Τρίτης 08/10/2019.Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στις Κυκλάδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

 

Χάρτης 2. Εκτιμώμενα ύψη βροχής στην περιοχή της Αττικής, κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 07/10/2019.Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ